Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 99 de cazuri noi de COVID-19, 46 pacienți fiind diagnosticați în laboratoare private de analize, iar 2 pacienți, în unități sanitare din alte județe. Cei 99 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 9 și 84 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 4.261, 3.287 persoane fiind declarate vindecate și externate.

De asemenea, 1.147 de persoane se află în carantină, iar 708 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 122.

Autorităţile din sănătate anunțau ieri un nou record negativ al îmbolnăvirilor de coronavirus, la nivelul judeţului Buzău. Nu mai puţin de 77 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, în cursul zilei de miercuri, oraşul Buzău apropiindu-se de scenariul roşu.

Spitalul Judeţean se confruntă cu o avalanşă de prezentări, situaţie care îl determină pe şeful UPU să-i roage pe buzoieni să fie înţelegători. Altfel: „O să cădem şi noi, să ne infectăm pentru a doua oară”, spune dr. Adrian Zoican, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean Buzău.

Dacă situaţia va evolua ca până acum, în municipiul Buzău se va aplica, în curând, scenariul roşu, însemnănd închiderea tuturor şcolilor, restaurantelor şi barurilor, precum şi obligativitatea purtării măştii de protecţie oriunde pe stradă.

Share:

administrator

Lasă un răspuns