Producătorul de turbine eoliene Siemens Gamesa SGREN.MC a declarat joi că se așteaptă să crească constant marjele în următorii trei ani, chiar dacă o revenire timidă la profitul operațional în al patrulea trimestru nu a fost suficientă pentru a-l salva de o pierdere anuală.

Înfruntată de o încetinire a pieței indiene, depășiri de costuri în Europa de Nord și perturbări legate de COVID-19, compania germano-spaniolă a raportat o pierdere netă de 918 milioane de euro (1,08 miliarde de dolari) pentru anul fiscal încheiat în septembrie.

Cererea de energie eoliană, pe măsură ce țările și companiile încearcă să reducă emisiile de carbon care încălzesc planeta, au contribuit la propulsarea comenzilor cu 15,6% mai mari față de anul precedent la 14,7 miliarde de euro.

Compania a confirmat obiectivul de a crește veniturile de acum înainte și de a-și consolida marja asupra veniturilor de bază înainte de dobânzi, impozite și alte costuri la 8-10% în 2023.

Chiar înainte ca pandemia să urce lanțurile de aprovizionare și să oprească producția, construirea de turbine eoliene devenise mai puțin profitabilă în ultimii ani, pe măsură ce guvernele treceau la licitații competitive pentru producția de energie electrică și multe subvenții au fost eliminate.

Costurile în creștere ale oțelului – parțial din cauza bătăliilor comerciale dintre Statele Unite și China – au redus, de asemenea, marjele.

În ciuda tuturor episoadelor furtunoase, acțiunile Siemens Gamesa au crescut cu 60% până în acest an, pe așteptările pe care le va beneficia de creșterea cererii de energie regenerabilă.

Șeful executivului Andreas Nauen, care a preluat poziția de top în iunie după ce a condus divizia offshore mai profitabilă, a promis o schimbare și speră să valorifice noile tehnologii, cum ar fi o nouă turbină cu un rotor de 222 metri.

Miercuri, colegul danez Vestas VWS.CO a raportat o surpriză pozitivă în ceea ce privește profiturile dar, un aport dezamăgitor de comenzi și o incertitudine globală cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA au avut o influență asupra acțiunilor sale.

Citeste continuarea Siemens Gamesa păstrează obiectivul de profit, deoarece creșterea în trimestrul IV nu reușește să prevină pierderile

Share:

administrator

Lasă un răspuns