Slujbele religioase transmise în difuzoare au ajuns motiv de nemulțumire în rândul persoanelor care au biserici în apropierea locuințelor. Din ce în ce mai multe mesaje care evidențiază acest aspect apar pe site-ul de sesizări al Primăriei Buzău.

Unii dintre buzoieni se arată deranjați de faptul că slujbele sunt difuzate la boxele exterioare și i-au reclamat această situație primarului.

Reclamațiile vizează biserici din zone diferite ale orașului.

”Se zguduie geamurile de la casă de zgomot, începând cu ora 7. Muncim de dimineața până seara, iar în weekend e singurul moment în care ne putem odihni și relaxa”, scrie un domn de pe strada strada Parâng.

”Am geamurile dormitoarelor orientate către biserică și efectiv se aude slujba în casă ca și cum am fi în curtea bisericii. Nu e vorba doar de duminici. Au fost săptămâni în care au fost 3-4 slujbe a câte 2-3 ore”, scrie un cetățean de pe strada Spiru Haret.

„La bisericuța din lemn de la zidul Episcopiei, sâmbăta și duminica dimineața e adevarat concert în aer liber. (…) Îl rugăm pe domnul primar să discute cu reprezentanții bisericii pe această temă”, se plânge un alt buzoian.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, le-a răspuns reclamanților cu o promisiune: ”Voi vorbi cu prea cucernicii părinți să micșoreze un pic sonorul. Vă mulțumesc!”.

Preotul Dragoș Olteanu, reprezentant al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei în relația cu presa, a transmis că a vorbit deja cu preoții parohiilor indicate în sesizări. Aceștia au declarat că instalațiile de sonorizare au fost reglate la un nivel care să nu deranjeze.

Share:

administrator

Lasă un răspuns