Western Union Co WU.N, cea mai mare firmă de transfer de bani din lume, se așteaptă la o perspectivă îmbunătățită pentru 2021, pe măsură ce oamenii se vor adapta la noul coronavirus și se așteaptă la un stimul suplimentar al guvernului SUA pentru a ajuta economia, a declarat marți directorul său financiar.

Fluxurile de remitențe, o sursă vitală de finanțare externă pentru țările în curs de dezvoltare, s-au prăbușit anul acesta, pe măsură ce noua migrație a încetinit și unii lucrători migranți existenți se întorc în țările lor de origine după ce au pierdut locurile de muncă.

Western Union, care se bazează pe astfel de transferuri pentru afacerea sa, a raportat săptămâna trecută venituri în trimestrul al treilea de 1,3 miliarde de dolari comparativ cu estimarea Refinitiv IBES de 1,25 miliarde de dolari și și-a restabilit perspectivele financiare pe anul 2020 pentru anul 2020, cu principiile contabile general acceptate (GAAP) câștiguri pe cota în intervalul de 1,72 USD – 1,77 USD.

„În general, m-aș aștepta la un 2021 mai bun decât am văzut anul acesta”, a declarat Raj Agrawal pentru Reuters într-un interviu video.

„Cel puțin aici, în SUA, ar trebui să obținem un stimul economic. Alegerile vor fi în spatele nostru, toate aceste lucruri vor ajuta SUA, care este o parte importantă a afacerii noastre, și cred că oamenii au învățat să trăiască puțin mai mult cu pandemia și vom vedea perioade mai bune anul viitor. ”

Banca Mondială se așteaptă ca fluxurile de remitențe să scadă cu 7%, până la 666 miliarde de dolari în 2020, înainte de un declin suplimentar de 7,1% în 2021.

Contracția estimată a Băncii Mondiale pentru 2020 a fost mai puțin severă decât scăderea de aproape 20% pe care o prognozase în aprilie.

În timp ce o reducere a blocărilor legate de COVID-19 a ajutat la redresarea afacerilor de retail din Western Union în al treilea trimestru, firma a fost, de asemenea, stimulată de o creștere mai rapidă decât era de așteptat a afacerii sale digitale, care include banii trimiși prin internet, mobil sau partenerii săi digitali.

În ultimele două trimestre, afacerea digitală a Western Union a crescut în intervalul 40% -50%, a spus Agrawal, adăugând că veniturile digitale au reprezentat aproximativ 21% din veniturile totale ale consumatorilor, restul de 79% fiind determinat de comerțul cu amănuntul.

Citeste continuarea Western Union se așteaptă la un an mai bun în 2021 după lovitura COVID-19, spune CFO

Share:

administrator

Lasă un răspuns