În urma lucrărilor de reabilitare, clădirea va beneficia de un sistem propriu de încălzire cu centrală pe lemne şi de un grup sanitar interior. Turiştii vor putea vizita din nou muzeul spre sfârşitul acestei toamne, după cum promit reprezentanții instituției de cultură.

Lucrările de reabilitare a imobilului care găzduieşte colecţia muzeală a chihlimbarului de la Colţi sunt în plină desfăşurare.

Sediul din Colți va fi reabilitat atât în interior cât şi exterior, urmând să fie dotat cu un sistem propriu de încălzire centralizată şi cu apă curentă.

”Pentru spațiul perimetral, pentru gard, poartă și alte elemente urmează să identificăm pe parcurs soluții pentru finanțare și refacerea lor”, declară Daniel Costache, directorul Muzeului Județean Buzău.

După terminarea lucrărilor, atât la clădire cât şi la perimetrul exterior, spaţiul expoziţional al muzeului de la Colţi va fi redeschis circuitului turistic.

”Suntem convinși de faptul că în această toamnă, cât de târziu, întregul muzeu va fi deschis publicului și vizitabil”, spune directorul Muzeului Județean Buzău.

Pe toată perioada desfăşurării lucrărilor, exponatele au fost retrase la sediul central al Muzeului Judeţean.

Share:

administrator

Lasă un răspuns