Oprirea la unsprezece ore a listei record de 37 de miliarde de dolari a lui Ant Group a afectat nu numai firma, ci și banca principală China International Capital Corporation (CICC), care probabil pierde într-o zi de plată puternică și un salt al clasamentului bancar global de investiții.

CICC 601995.SS3908.HK a avut poziția râvnită de a fi singura bancă care lucrează pe ambele picioare ale listei din Hong Kong și Shanghai, ceea ce i-ar fi permis să câștige mai multe comisioane decât alte bănci din tranzacție.

Tabelele ligii, publicate luni de Dealogic, distribuind creditul pentru tranzacția Ant, au văzut CICC ocupând locul al doilea la nivel mondial pentru noi listări de pe locul cinci, plasându-l în spatele Credit Suisse CSGN.S și înaintea majorelor din Wall Street.

Aceasta ar fi fost cea mai înaltă poziție a CICC pe tabelele globale, de când a depășit clasamentul în 2009, au arătat datele Dealogic.

CICC, care și-a văzut acțiunile alunecând 6,5% miercuri, nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Bursa din Shanghai a decis marți să suspende acordul cu doar câteva zile înainte de debutul său, după ce autoritățile de reglementare au intervenit, determinând Ant să oprească și porțiunea din Hong Kong a listării.

Bancherii pieței de capital, care au avut un an bun, inclusiv un trimestru record în al treilea trimestru, se așteptau ca Ant să închidă anul 2020 cu o explozie.

Dar cu listarea suspendată, armata de bancheri de investiții a lui Ant, inclusiv cei de la firmele din Wall Street, va trebui să renunțe la taxe, precum și la drepturile de laudă pentru că a lucrat la cea mai mare IPO din lume.

„Dacă tranzacția va fi întârziată pe o perioadă nedeterminată, băncile principale vor primi probabil doar o parte din costurile lor legale.

Totul depinde de ce s-a convenit la început ”, a declarat consultantul pe piețele de capital și fostul bancher de investiții, Philippe Espinasse.

Sindicatul bancar format din 24 de persoane, care a încheiat acordul din Hong Kong, urma să fie plătit până la 198 milioane dolari, a arătat prospectul companiei.

Citeste continuarea Bancherii Ant au fost loviți de către suspendarea șoc a IPO

Share:

administrator

Lasă un răspuns