De mici ni se tot spune: mănâncă fructe și legume, sunt sănătate curată! După care ajungi la rafturile cu fructe și legume și nu te poți decide ce să alegi pentru că nu știi care ți se potrivesc cel mai bine.

Îți recomandăm un truc de memorie extrem de eficient și utilizat de mii de ani de către oameni. Este vorba despre așa-numita „Doctrină a signaturilor” – o metodă foarte simplă prin care oricine poate învăța pe de rost efectele benefice ale plantelor și fructelor în doar câteva minute. Tot ce trebuie să faci este să te gândești la forma alimentului, iar apoi la organul corpului uman cu care aceasta seamănă cel mai mult.

În urmă cu o jumătate de mileniu, marele medic elvețian Paracelsus scria: „Natura marchează fiecare creștere în concordanță cu beneficiul său curativ” (sursa). Pe vremea aceea, ca și astăzi, în anumite credințe sau curente de gândire, se considera că toate roadele pământului au fost create doar pentru a-l ajuta pe om. În consecință, legumele, fructele și plantele au o formă care îi ajută pe oameni să deslușească efectul lor benefic asupra sănătății fără să mai fie nevoie de studii științifice.

După cum probabil că ați intuit deja, acest lucru poate fi și periculos, de-a lungul istoriei fiind înregistrate numeroase cazuri în care Doctrina signaturilor a dus la efecte adverse severe. Nu tot ce zboară se mănâncă, la fel cum nu tot ce seamănă cu organele e sănătos. Astăzi avem deja milioane de studii științifice care confirmă că anumite fructe și legume chiar seamănă cu organele noastre, având în același timp un efect benefic asupra sănătății noastre. 

Așa că de ce nu ne-am folosi de aceste informații extrem de interesante pentru a ne ușura alegerea de la cumpărături? Pentru cele mai bune prețuri, nu uitați să verificați promoțiile și reducerile din cataloagele online. Puteți să salvați imaginea din acest articol în telefon și să o consultați la nevoie… sau puteți să reveniți oricând la acest articol data viitoare când mergeți să faceți piața și doriți inspirație în alegerea celor mai sănătoase fructe și legume pentru dieta întregii familii. 

Ca să nu mai spunem cât de utile pot fi unele dintre aceste coincidențe (sau poate că nu sunt coincidențe?) atunci când trebuie să explicăm beneficiile fructelor și legumelor copiilor care refuză să le mănânce.

Share:

administrator

Lasă un răspuns