O scădere accentuată a zborurilor de pasageri din cauza pandemiei de coronavirus, combinată cu creșterea cererii de comerț electronic, stabilește scena pentru o capacitate redusă și o creștere reînnoită a tarifelor de transport aerian care se îndreaptă spre sezonul de vârf de Crăciun.

Transportatorii aerieni dedicați zboară mai multe ore ale zilei decât de obicei pentru a ajuta la compensarea declinului spațiului pentru pasageri, iar unele companii aeriene efectuează „zboruri fantomă” fără pasageri din cauza tarifelor atractive de încărcare, dar capacitatea și cererea rămân necorespunzătoare, potrivit industriei experți.

„Există un decalaj de 20% în ceea ce privește capacitatea frontală”, a spus Marco Bloemen, conducător consultativ pentru marfă la Accenture’s Seabury Consulting, comparând capacitatea cu anul trecut.

„Zborurile sunt foarte pline pe majoritatea benzilor de transport de marfă.”

Capacitatea limitată și tarifele mai mari înseamnă că tehnologia mai scumpă și articolele de modă ar primi prioritate mai mare pentru transportul aerian decât articolele cu valoare mai mică, a spus el.

DHP Express DPWGn.DE al Deutsche Post AG a declarat săptămâna trecută că se aștepta la volume fără precedent de cumpărături și transporturi online în sezonul de vârf, cu cantități de expediere cu 50% mai mari decât anul trecut.

Având o cerere deosebit de mare pe rutele trans-Pacific, companiile aeriene majore din Asia beneficiază, de asemenea, de o cerere puternică de marfă, deși nu este suficient pentru a compensa pierderea veniturilor din pasageri.

Cathay Pacific Airways Ltd 0293. Hong Kong a declarat luna trecută că funcționează deja la nivelurile de vârf ale sezonului, după ce a intensificat serviciile pe rutele trans-Pacific și a adăugat zboruri de pasageri numai pentru marfă pentru a satisface cererea puternică.

China Airlines Ltd din Taiwan 2610.TW a declarat că își folosește transportatorii pe cât posibil, luând livrarea de noi transportatori și adăugând zboruri charter și zboruri de pasageri pentru încărcătură pentru a satisface cererea declanșată de lansările de electronice și de o „frenezie de cumpărături” de comerț electronic.

Cererea în creștere a dus la o creștere reînnoită a tarifelor de transport aerian, care a atins punctul culminant în aprilie și mai, într-un moment în care capacitatea pasagerilor a scăzut și a existat o cerere fără precedent de măști și alte echipamente de protecție.

„Deși nu depășește vârfurile respective, tarifele de transport de marfă pe toate rutele majore rămân semnificativ peste nivelurile istorice, o tendință pe care credem că o are puterea de a rămâne, deoarece capacitatea aeriană a pasagerilor rămâne în mare parte în afara pieței”, a declarat analistul Cowen Helane Becker într-o notă adresată clienților.

Tarifele pentru China-SUA și transportul aerian China-Europa au început să crească din nou în octombrie, potrivit furnizorului de date TAC Index.

Citeste continuarea Lipsa zborurilor de pasageri limitează capacitatea de transport aerian în sezonul de vârf

Share:

administrator

Lasă un răspuns