Direcția de Sănătate Publică anunță că la nivelul județului Buzău sunt active opt focare de infecție cu SARS-Cov-2. Cei mai mulți bolnavi sunt în azilul ”Sfinții Constantin și Elena”, din Costești, unde 17 persoane au fost confirmate pozitiv. La Biroul Vamal de Interior Buzău, trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

Spitalul Județean de Urgență Buzău, Secția ATI, figurează în continuare cu 12 persoane confirmate pozitiv, iar Secția Neonatologie, cu trei cazuri.

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău sunt 3 persoane confirmate pozitiv, la căminul pentru vârstnici din Aldeni sunt patru persoane confirmate pozitiv, iar la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” din Costești sunt 17 persoane confirmate pozitiv.

O societate comercială din municipiul Buzău are patru angajați confirmați pozitiv, iar o alta firmă, tot din Buzău, cinci bolnavi din rândul personalului. La Biroul Vamal de Interior Buzău au fost testate pozitiv trei persoane.

În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate COVID-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Share:

administrator

Lasă un răspuns