Depozitul va fi amenajat pe raza comunei Poșta Câlnău. Investiția este inclusă în Planul județean de gestionare a deșeurilor pentru următorii ani. Joi, la sediul Consiliului Județean, a fost semnat contractul prin care două de firme de consultanță, una din București iar cealaltă din Grecia, vor întocmi planul actualizat de gestionare a deșeurilor în județ.

Pe lângă amenajarea depozitului ecologic de la Poșta Câlnău pentru deșeuri menajere, prevăzut cu o stație complexă de sortare, compostare și tratare mecanică și biologică, Consiliul Județean și-a propus alte două obiective.

Se dorește retehnologizarea stațiilor de transfer existente și operaționale din localitățile Cislău și Beceni, iar cel de-al treilea obiectiv îl constituie închiderea depozitului neconform de deșeuri din municipiul Râmnicu Sărat.

Contractul semnat între Consiliul Județean și cele două firme de consultanță – asociate pentru acest proiect -are o valoare de 1,75 milioane de lei, fără TVA, și o durată de 15 luni, iar după semnarea documentului, prestatorul are la dispoziție 6 luni pentru întocmirea și predarea planului județean de gestionare a deșeurilor și o perioadă de 15 luni pentru întocmirea și predarea studiului de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiții „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Buzău”.

Share:

administrator

Lasă un răspuns