Autoritățile din județul Buzău au încheiat inventarierea pagubelor produse de ploile torențiale care au căzut zile în șir, în luna iunie, și au produs pagube de zeci de milioane de lei. Precipitațiile au distrus drumuri județene și locale, au șubrezit un pod dar și mai multe podețe, îngreunând circulația rutieră și izolând temporar unele localități.

Potrivit Prefecturii, fenomenele meteo au condus la afectarea infrastructurii județene și locale, prin eroziuni de mal, formarea de șanțuri, spălare de balast, afectarea unui pod și a podețelor, îngreunând circulația rutieră și izolând temporar unele localități.

Comisii mixte constituite prin ordine ale Prefectului s-au deplasat la fața locului și au constatat pagubele produse de precipitații în județul Buzău și au concluzionat că este nevoie de resurse financiare pentru execuția de lucrări de refacere a infrastructurii.

Lucrări urgente sunt necesare la podul de pe Drumul Județean 102F, care traversează pârâul Slănicel, la Chiliile, dar și la Tisău, Bozioru, Calvini, Scorțoasa, Măgura, Cislău, Cernătești, Beceni, Mânzălești, Brădeanu.

Ploile au făcut prăpăd și la Breaza, Cozieni, Buda, Vernești, Unguriu, Năeni, Pietroasele, unde au fost afectate drumuri comunale, sătești și podețe tubulare.

În momentul de față, lucrările de intervenție urgentă nu pot fi susținute cu fonduri de la bugetul județului și din bugetele locale, motiv pentru care Instituția Prefectului a înaintat documentația necesară către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pentru a acorda un sprijin financiar în valoare de 11.500.000 lei din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului.

Share:

administrator

Lasă un răspuns