Un număr de 450 de salariați dintre cei 500 ai societății Ductil Steel din Buzău vor fi concediați, din 12 noiembrie. Este vorba despre o disponibilizare colectivă, despre care nu are legătură cu starea de alertă sanitară în care ne aflăm, ci cu situația financiară precară a firmei buzoiene.

Problemele pentru Ductil Steel, o companie care se ocupă cu producerea de sârmă și produse din sârmă, au început în urmă cu câțiva ani.

Societatea a intrat în insolvență, a fost urmat un plan de reorganizare pentru ca, odată cu debutul pandemiei, probleme să se acutizeze.

Angajații Ductil Steel au intrat în șomaj tehnic iar ulterior au aflat că majoritatea dintre ei nu vor reveni în câmpul muncii ci își vor pierde locurile de muncă.

Ductil Steel Buzãu reprezintã, prin productia sa de sârmã si derivate din sârmã, este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil din România. A fost înființată în 1963, cu denumirea Întreprindere de Sârmã si Produse din Sârmã Buzãu.

În anul 1991, ISPS Buzău a devenit, prin procesul de privatizare, S.C. Ductil S.A. Buzãu. Divizarea acesteia, în 1999, a coincis cu ultima etapã a procesului de privatizare si a dus la aparitia a douã companii: S.C. Ductil, având ca obiect de activitate producerea si comercializarea consumabilelor de sudurã si S.C. Ductil Steel S.A. axatã pe producerea si comercializarea sârmelor si a produselor din sârmã.

În vară, alte două firme din Buzău, din domeniul reciclării, au apelat la disponibilizări colective, 200 de persoane fiind trimise în șomaj.

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?