Un nou salt de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 este înregistrat în județul Buzău, tocmai când situația părea ținută sub control. În ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 40 de cazuri noi de COVID-19. În aceeași perioadă, au fost înregistrate două decese în rândul bolnavilor cu coronavirus.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 86 de ani, care s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii. Confirmată cu SARS-CoV-2, pacienta a rămas internată în secția ATI, unde a și decedat.

Pacienta suferea, printre altele, de insuficiență cardiacă și boală coronariană ischemică.

În cel de-al doilea caz de deces este vorba despre un bărbat în vârstă de 90 de ani, care s-a prezintat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu grave probleme respiratorii.

După ce a fost confirmat cu SARS-CoV-2, pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și murit. Bărbatul avea numeroase alte afecțiuni: bronhopneumopatie obstructivă cronică, insuficiență renală cronică, plus sechele în urma unui accident vascular cerebral.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 73 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 40 de cazuri noi de COVID-19. Cei 40 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 93 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.286, 1.704 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 393 de persoane se află în carantină, iar 287 de persoane, în izolare la domiciliu.

Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 80.

Share:

administrator

Lasă un răspuns