Una dintre cele mai consumate rețete în orice perioadă a anului este aceasta de gogoșari în bulion. Preparatul se poate adăuga într-o mulțime de rețete culinare datorită gustului său aromat și se păstrează foarte bine în cămară de la un an la altul. Cum se face rețeta de gogoșari în bulion.

Lista cu conserve pentru iarnă se completează de la o zi la alta în rândul gospodinelor. În această perioadă se pregătesc rețete de zacuscă, murături, compoturi și cele mai bune rețete de dulceață. Însă, pe lângă toate acestea, de pe rafturile din cămară nu lipsesc niciodată sticlele de suc de roșii, borcanele cu bulion de roșii, dar nici rețeta gustosă de gogoșari în bulion. Dacă gogoșari în oțet ai făcut deja, iată cum faci și gogoșari în bulion.

Rețete pentru gogoșari în bulion

Gogoșari în sos de bulion

Îngrediente
2-3 kg gogoșari; 400 gr bulion; 300 ml oțet; 300 gr zahăr; 300 ml ulei; Sare grunjoasă; Boabe de piper; Frunze de dafin.
Mod de preparare

Gogoșarii se spală, se curăță de semințe și se taie în felii potrivite. Într-un vas mare se amestecă uleiul, oțetul, zahărul, bulionul, sarea și restul condimentelor și se pune totul la foc până se obține o pastă omogenă. Când compoziția ajunge în punctul de fierbere, se adaugă și feliile de gogoșari. Se lasă să fiarbă împreună pentru 10 – 15 minute.

Gogoșarii în sos de bulion se pun în borcane curate și sterilizate în prealabil, după care se închid ermetic și se lasă să se răcească natural până a doua zi. Se păstrează într-un loc răcoros.

Gogoșari în bulion

Gogoșari în bulion

Ingrediente
2 kg de gogoșari; 100 ml apă; 100 ml ulei; 300 gr bulion de roșii; 150 gr miere de albine; 100 gr muștar dulce; 2 lingurițe de muștar boabe; O lingură de sare; O linguriță de boabe de piper; 3-4 căței de usturoi.
Mod de preparare

Se spală gogoșarii, se curăță de cotoare și semințe, după care se taie în felii subțiri. Se presară deasupra puțină sare și se lasă deoparte să-și lasă apă.

Într-un vas se amestecă muștarul dulce, bulionul și boabele de muștar, se adaugă uleiul treptat și se amestecă în continuu. Se adaugă și mierea, oțetul, piperul, usturoiul pisat, frunzele de dafin și apa și se amestecă până se omogenizează totul. Din momentul fierberii, se lasă totul pe foc pentru 10 minute.

Se adaugă și gogoșarii și se mai fierbe totul încă 10 minute. Gogoșarii în bulion sunt gata. Se pune compoziția fierbinte în borcane curate și uscate, se înfiletează capacele și se întorc cu gura în jos. Se lasă așa până se răcesc complet, după care se depozitează într-un lor răcoros.

Rețete de gogoșari în bulion

Gogoșari în bulion pentru iarnă

Ingrediente
5 kg gogoșari; 500 ml oțet; 500 ml ulei; 500 gr zahăr; 800 gr bulion; Sare; Piper;3-4 foi de dafin.
Mod de preparare

După ce se spală și se curăță bine, gogoșarii se taie în felii nu foarte groase. Între timp, restul ingredientelor se pun într-o cratiță mare și se pun pe foc până dau în câteva clocote. Se adaugă și gogoșarii feliați și se lasă împreună pe foc încă 15 minute, din momentul fierberii.

Când compoziția este gata, se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate, se înfiletează capacele și se lasă să se răcească. Borcanele se pot păstra în cămară sau într-un alt loc întunecat și răcoros.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns