Un tânăr afacerist și părinții lui i-au luat-o înainte ministrului Petre Daea în demersul de a înființa rețele de magazine asemenea aprozarelor de altădată. Familia Șolea a inaugurat, în Buzău, cel de-al patrulea aprozar care funcționează în regim de autoservire. Clienții găsesc aici aceleași legume ca-n piață, la prețuri asemănătoare, pentru care pot plăti și cu tichete de masă sau carduri bancare.

La scurt timp după ce a preluat de la părinții săi frâiele depozitului en-gros de legume și fructe, Marius Șolea a decis să ducă marfa proaspătă mai aproape de clienți, în principalele cartiere. În câteva luni, a deschis patru magazine care și-au făcut repede clienți fideli. Oamenii găsesc aici produse proaspete, pe alese.

În magazinele familiei Șolea, zilele acestea vinetele se găsesc la 3 lei kilogramul, cartofii de Covasna la 2 lei kilogramul, iar ardeiul gras costă 4 lei. Un kilogram de roșii aduse de la Matca este 2,5 lei, iar castraveții, 3 lei.

Aprovizionarea magazinelor tip aprozar se face de două ori pe zi, dimineața și după-amiaza, iar programul este de la 7.30, până la ora 20.00. Marfa este adusă direct de la producătorii din jurul Buzăului.

”Cu cât cumperi mai multă marfă, cu atât e mai ieftin. Oferim produse proaspete și posibilitatea să plătească cu card, bonuri de masă. Oamenii reacționează foarte bine, de aceea m-am și extins”, a declarat Marius Șolea.

Tânărul afacerist și părinții lui i-au luat-o înainte ministrului Petre Daea, care a anunțat că va înființa în toată țara rețele de magazine asemenea aprozarelor de altădată.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual.

Ministerul spune că rolul entităţii este de a valorifica produsele agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituţiei, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.

Guvernul îşi propune realizarea unor investiţii de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea.

Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri şi că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, aşa cum este respectiva Casă de Comerţ. Ministrul a apreciat că înfiinţarea casei de comerţ nu va atrage reacţii din partea Comisiei Europene.

Share:

administrator

Lasă un răspuns