Salata de sfeclă roșie este una dintre cele mai sănătoase și gustoase garnituri ce poate fi consumată lângă o friptură suculentă. Gustul și aroma parfumată se păstrează peste iarnă în borcane curate și sterilizate făcute chiar de pe acum, de la început de toamnă. Descoperă trei rețete gustoase de salată de sfeclă roșie.

Sfecla roșie este una dintre cele mai benefice legume pentru ficat, datorită antioxidanților și nitraților naturali. Sfecla este pe lista celor mai bune alimente alcaline recomandate pentru sănătatea organismului, deoarece conține fier, fibre fosfor, potasiu și vitamina C. Descoperă beneficii sfecla roșie și află cum să pregătești conserve pentru iarnă cu salată de sfeclă roșie.

Salată de sfeclă roșie cu oțet

Ingrediente
1,5 kg sfeclă; 150 ml oțet; 3 linguri de zahăr; 3 linguriță de sare; 1 L apă.
Mod de preparare

Sfecla roșie se spală, se taie în două bucăți mai mici, în cazul în care sunt prea mari și se pune într-un vas încăpător la fiert. Se verifică cu o furculiță și dacă s-a înmuiat, atunci se ia de pe foc, se scoate din apă și se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă.

Sfecla roșie se taie în cubulețe mai mici și se adaugă în borcane curate și sterilizate. În fiecare borcan pregătit se adaugă o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 50 ml de oțet și se completează cu apă. Se pun capacele borcanelor.

Într-un vas încăpător, se pune un prosop de bumbac pe fundul său, peste care se adaugă borcanele cu sfeclă roșie. Se completează cu apă până la jumătatea borcanelor și se lasă să dea în clocot de câteva ori, la foc mic. Se oprește focul și se lasă să se răcească în vasul cu apă.

Când borcanele s-au răcit complet, se șterg și se depozitează în cămară ori într-un loc răcoros și întunecat.

Salată de sfeclă roșie

Rețetă de sfeclă roșie cu hrean

Ingrediente
2 kg de sfeclă roșie; 100 ml de oțet; 1 rădăcină de hrean; 2 lingurițe de sare.

Sfeclă roșie cu usturoi
Salată de sfeclă roșie la borcan
Conserve pentru iarnă la borcan, sfeclă roșie

Mod de preparare

Sfecla se spală bine și se pune la fiert într-un vas încăpător, plin cu apă. Când furculița intră în sfeclă cu ușurință, atunci înseamnă că este fiartă suficient. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, se curăță de coajă, după care se taie felii sau cuburi, ori poate fi dată chiar prin răzătoare, după cum dorești.

Rădăcina de hrean se dă prin răzătoare, după care se amestecă cu sfecla. Într-un bol separat se amestecă oțetul cu sarea până aceasta se dizolvă, după care se adaugă peste sfeclă și hrean și se amestecă bine.

Sfecla roșie se pune în borcane curate și sterilizate, se adaugă capacele și se pun la păstrat în frigider ori într-un loc răcoros până în momentul servirii.

Rețetă de sfeclă roșie cu hrean

Salată de sfeclă roșie cu usturoi

Ingrediente
1 kg de sfeclă; 4 linguri ulei de măsline; 4 linguri oțet balsamic; 5 căței de usturoi; 2 lingurițe de sare.
Mod de preparare

Sfecla roșie se spală, se taie în bucăți mai mici dacă este cazul, după care se pune la fiert timp de aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească, după care se dă printr-o răzătoare mare. Într-un bol separat se amestecă oțetul, sarea, uleiul de măsline și usturoiul mărunțit. Acestea se pun toate peste sfecla roșie fiartă și se amestecă bine.

Salata de sfeclă roșie se pune la păstrat la frigider și poate fi consumată alături de orice friptură sau fel principal.

Sfeclă roșie – salată garnitură

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns