Relațiile cu cei din jur ne definesc atât ca indivizi, cât și ca membri ai comunității din care facem parte. De multe ori, fericirea lor o influențează și pe a noastră. Dacă cei dragi sunt bine, atunci și noi ne simțim în siguranță și putem să ne concentrăm mai bine atenția spre obiectivele personale și profesionale. 

Fie că vorbim despre prieteni sau membri ai familiei, bunăstarea tuturor persoanelor dragi din jurul tău este direct corelată atât cu fericirea ta, cât și cu dezvoltarea ta individuală. 

Dacă fericirea apropiaților este importantă pentru tine și îți dorești să faci eforturi pentru a îmbunătăți viața celor dragi, în cele ce urmează îți prezentăm trei acțiuni concrete prin care să poți realiza acest lucru.

Începe prin a avea grijă de tine prin soluții concrete

Atunci când ești sigur pe tine, fericit și mereu optimist, vei avea posibilitatea de a schimba și viața celor cu care interacționezi zi de zi. Atitudinea pozitivă și optimismul sunt calități care nu doar că îți vor îmbunătăți viața, dar pe care le vei transmite automat și persoanelor cu care intri în contact, urmând ca, la rândul lor, să descopere că acestea sunt printre cele mai valoroase resurse ale unei vieți fericite.  

În primul rând, este important să pui sănătatea pe primul loc și să faci toate eforturile pentru a fi în siguranță indiferent de circumstanțe. Pentru a realiza acest lucru, poți încheia o asigurare de sanatate privata, prin care vei fi beneficia de un sprijin financiar în cazul unor afecțiuni grave. Astfel, ai siguranța că în cazul unui diagnostic ce poate destabiliza echilibrul familiei tale, ai un sprijin care să îți ofere posibilitatea de a accesa tratamentele necesare pentru a face față afecțiunii. 

Știind că sunteți protejați, tu și cei dragi veți putea să vă bucurați mai mult de timpul vostru și să aveți liniștea că neprevăzutul nu vă va lua pe nepregătite. 

Petrece timp de calitate cu cei dragi: implică-i în hobby-urile tale

A petrece timp alături de persoanele apropiate este o metodă foarte bună prin care să vă consolidați relația, dar și prin care să le faci acestora cunoștință cu anumite activități care ție îți aduc fericire. Majoritatea hobby-urilor sunt un mod excelent de a petrece timpul liber, de a socializa, dar și de a te dezvolta pe plan personal sau profesional, iar atunci când decizi să-i incluzi pe apropiații tăi în activitățile de acest tip, și ei se vor putea bucura de aceste beneficii. 

Fie că ești o fire mai sportivă, iar hobby-urile tale presupun mișcare fizică sau că ești o persoană care preferă activitățile relaxante în timpul liber, apropiații tăi cu siguranță vor aprecia să iasă din rutină și să ia parte la ceva nou. Cu această ocazie, și tu poți afla mai multe despre interesele celor dragi și vei putea descoperi, la rândul tău, noi oportunități de activități interesante. 

Susține-i să facă schimbări sănătoase în viața lor atunci când au nevoie

În urma discuțiilor cu apropiații tăi, poți afla că aceștia au anumite aspirații și lucruri pe care își doresc să le schimbe, astfel încât să evolueze pe plan personal şi profesional. Totuși, de multe ori, dorințele lor nu se pot concretiza, iar acesta este momentul în care ar avea nevoie de o mână de ajutor.  

Odată ce ești la curent cu schimbările sănătoase pe care apropiații tăi vor să le facă în viața lor, poți lua inițiativa și îi poți susține în a-și îndeplini obiectivele. Încurajează-i, motivează-i, iar dacă ai posibilitatea, oferă-le sfaturi prin care să poată să realizeze tot ce și-au propus. Atunci când apropiații tăi reușesc, cu ajutorul tău, să facă efortul de a deveni o versiune mai bună a lor, poți spera la același nivel de susținere atunci când îți vei dori să faci anumite schimbări pozitive în viața ta. 

Atunci când îți dedici timp pentru a-i susține pe cei apropiați și pentru a-i ajuta să-și îmbunătățească viața, legătura dintre voi va fi una mult mai strânsă, iar beneficiile realizărilor lor se vor reflecta și asupra ta. 

Sursa Foto: Shutterstock   

Share:

administrator

Lasă un răspuns