Când ești tânăr, nu îți faci prea multe griji în legătura cu sănătatea. Totul e trecător și nimic nu iți da bătăi de cap pe termen lung. Însă acest lucru nu durează la nesfârșit.

După vârsta de  35 de ani, balanța se înclină și atunci îți dai seama că e nevoie să faci sport, să mănânci tihnit, să te alinți mai mult, să previi mai din timp. Află de la noi, niciodată nu e prea devreme că te opui durerilor de oase și durerilor de articulații. Ști ce presupune artrita? Ei bine, este o afecțiune care se referă la un eveniment acut, de natură inflamatorie (inflamația membranei sinoviale), survenit temporar, periodic, pe fondul uzurii cartilajului. Artroza este o afecțiune articulară produsă fie din cauza unei anomalii proprii a cartilajului (artroză primară) – situație rară, fie prin deteriorarea structurilor din vecinătatea cartilajului (ligamente, tendoane, membrana sinovială, os, vase, musculatură) care afectează hrănirea și stabilitatea/congruența articulară.

Cum ajungi aici? Prin nemișcare sau cu o greutate prea mare. Pentru că țesutul adipos în exces secretă molecule inflamatorii, respectiv supraîncărcarea mecanică a articulațiilor membrelor inferioare și a coloanei lombare. De obicei, obezitatea se asociază cu hipertensiune și diabet zaharat, boli care afectează calitatea microcirculației inclusiv la nivel articular.

 Poți preveni această boală? Ei bine, la Ensana Health Spa Resort Sovata găsești nenumărate pachete de prevenție și tratament ale bolilor articulare sau locomotorii. Unul dintre acestea se numește Sănătate À La Carte și este valabil până pe 28 decembrie 2020. Este o formă de îngrijire a sănătății, care abordează pacientul în cel mai specific mod; medicul vă creează un program personalizat pentru a trata simptomele, dar și pentru a vă satisface nevoile și dorințele. Vorbim despre un sejur cu minimum 7 de nopți de cazare cu demipensiune, care include un consult medical de specialitate și regimuri de tratament adaptate special simptomelor tale, fără limitare. Oferta completă o găsești aici: https://bit.ly/31nd09x.

Descoperă mai multe pachete și oferte pe www.ensanahotels.com/ro.

The post Sănătate À La Carte – terapii balneare pentru starea ta de bine appeared first on Lifestyle News.

Share:

administrator

Lasă un răspuns