Sistemul limfatic este o parte crucială a sistemului imunitar. Printr-un circuit de sute de ganglioni limfatici, acesta transportă în organism un fluid aproape limpede numit limfă, prin vase limfatice de dimensiuni diferite. Tot el, duce și celulele able în sânge, pentru a preveni eventualele infecții; elimină deșeurile și toxinele din țesuturi.

Ce se întâmplă când sistemul limfatic nu funcționează corect? Acest lichid poate să se acumuleze, și să genereze diferite afecțiuni. Poți preveni acest lucru? Desigur, cu ajutorul unui masaj specializat numit drenaj limfatic.

Drenajul limfatic este o formă de masaj delicat, care pune în mișcare fluidele limfatice din corp. Acest tip de terapie tratează limfedemul, fibromialgia, umflături sau edeme, tulburări ale pielii, oboseala, insomnia, stres, probleme digestive, artrita și migrenele ocazionale.

Unde poți beneficia de un astfel de masaj? Dacă ai câteva zile libere, dă o fugă până la Afrodita Resort din Băile Herculane. Vei avea parte de o experiență senzorială de neuitat, într-un peisaj de toamnă mirific. Pe lângă nenumărate alte terapii pentru relaxare și o stare de bine, poți încerca aici masajul cu bețe de bambus. Este un ritual care în afară de drenaj limfatic, mai detoxifiază , elimină celulita și îndepărtează oboseala acumulată.

De ce bețe tocmai din bambus? Ei bine, bambusul a fost considerat un instrument puternic de vindecare în China antică, Japonia și Indonezia. El simbolizează viața, energia, prosperitatea, longevitatea și fertilitatea în aceste culturi.

Cum se desfășoară un astfel de ritual? Pentru masaj, se aleg bețe de bambus goale de diferite lungimi și diametre. Acestea sunt tratate organic, din motive de sănătate și siguranță. Rularea și frământarea bețelor lungi de bambus stimulează și încălzește corpul, disipând astfel toxinele acumulate. Circulația îmbunătățită care se deplasează prin corp, inimă și plămâni ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor stagnante. În mod similar, îmbunătățește drenajul limfatic și eliminarea excesului de lichide. Terapeuții folosesc bețele mai scurte și mai subțiri pentru a găsi tensiunea acumulată, nodurile și punctele de declanșare, apoi frământă energic aceste puncte pentru eliberare. Gradul de presiune alternează între ferm și moale, în funcție de problemele fizice și mentale abordate în sesiune.

La fel ca orice formă de masaj, există numeroase beneficii fizice, mentale și emoționale. Acestea sunt:

  • Reactivează și stimulează circulația sângelui;
  • Ameliorează migrenele;
  • Poate îmbunătăți calitatea somnului și poate ajuta la insomnia;
  • Ajută la gestionarea afecțiunilor respiratorii;
  • Ajută la atenuarea durerilor artritice, în special la nivelul gâtului și umerilor;
  • Îmbunătățește funcțiile sistemului nervos și percepția nervului sensorial;
  • Crește flexibilitatea articulațiilor și a mușchilor;
  • Stimulează activitatea celulară pentru a repara și hrăni intens pielea;
  • Descompune și înmoaie aderențele;
  • Ajută la eliminarea acidului lactic pentru a reduce durerea.

Atenție! Drenajul limfatic nu se adresează oricui, este recomandat să ceri sfatul unui medic dacă suferi de insuficiență cardiacă congestivă, cheaguri de sânge, probleme cu rinichii sau probleme de circulație.

www.afroditaresort.ro

The post Drenajul limfatic, un izvor de sănătate appeared first on Lifestyle News.

Share:

administrator

Lasă un răspuns