Județul Buzău înregistrează o nouă explozie a numărului de infectări cu coronavirus, după o perioadă de ușoară stagnare. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 44 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, număr dublu față de ziua precedentă.

Cei 44 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 4 și 84 de ani. Dintre aceștia, 13 pacienți au fost diagnosticați într-un laborator privat de analize, iar doi pacienți, într-o unitate sanitară din alt județ.

Cu o zi înainte, Buzăul avea confirmate 22 de cazuri noi de COVID-19, 4 pacienţi fiind diagnosticaţi într-un laborator privat de analize, iar un pacient, într-o unitate sanitară din alt judeţ. Tot ieri, autorităţile au raportat şi două noi decese, un bărbat de 65 de ani şi o femeie de 67 de ani.

Conform DSP Buzău, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.940, 2.545 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 346 de persoane se află în carantină, iar 164 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 105.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Share:

administrator

Lasă un răspuns