Cătina este una dintre cele mai cunoscute și folosite plante medicinale naturale, bogată în substanțe nutritive și cu un conținut ridicat de vitamine. Află cum se prepară amestecul de cătină cu miere și ce beneficii are consumul său regulat.

Fructele de cătină au un gust ușor acrișor și sunt bogate în nutrienți precum calciu, magneziu, potasiu și fier. Se culeg începând cu luna august și până la sfârșitul lui octombrie, atunci când fructele sunt bine coapte.

Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

Cătină cu miere

Amestecul de cătină cu miere este un preparat natural cu un conținut ridicat de substanțe nutritive. Gustul celor două ingrediente este dulce și mult mai bogat împreună. Învață rețete pentru cătină cu miere la borcan.

Cătina cu miere poate fi consumată atât dimineața, pe stomacul gol, cât și pe parcursul zilei, una sau două lingurițe, în cure de o lună de zile. Cătina este recomandată în special în sezonul rece, deoarece este un tratament natural pentru întărirea sistemului imunitar și pentru prevenirea răcelilor de sezon.

Află care este diferența dintre turmeric sau curcuma

Cum se curăță și se spală cătina

După ce a fost culeasă, cătina trebuie curățată de crengi, frunze și alte insecte, după care se spală de mai multe ori în apă rece și se lasă la scurs. Se întinde ulterior pe un șervețel absorbant și hârtie și se lasă până se usucă complet.

Rețete cu sirop de cătină și alte ingrediente sănătoase
Cătină cu miere și ghimbir
Rețete pentru cătină cu miere
Fructe de cătină cu miere

Rețetă pentru cătină cu miere

Pune într-un borcan boabele de cătină, iar deasupra toarnă miere până când borcanul este aproape plin. Proporția corectă este aceea de a adăuga două părți de boabe de cătină și o parte de miere.

Lasă amestecul la macerat timp de aproximativ 3 săptămâni, după care îl poți consuma la nevoie. Amestecul de cătină cu miere poate fi consumat pe o perioadă de o lună de zile, dimineața, pe stomacul gol câte o linguriță. După fiecare cură de cătină este recomandată o pauză de câteva săptămâni.

Știi pentru ce afecțiuni sunt recomandate fructele de anason?

Cătină cu miere și aloe vera

Poți pune jumătate de borcan cu boabe de cătină, peste adaugă 100 de ml gel de aloe vera, încă 5-6 linguri de polen și 50 ml pastă de usturoi. Peste toate ingredientele adaugi miere până umpli borcanul, amesteci bine și lași la macerat pentru 2-3 săptămâni.

Cătina cu miere se depozitează la frigider, după ce borcanul a fost închis ermetic. Dacă nu este depozitat la rece, atunci amestecul va fermenta și nu va mai fi bun pentru consum.

Sirop de cătină

Siropul se obține din fructe proaspete ce sunt trecute prin mașina de tocat, iar compoziția obținută se trece printr-o sită pentru a rezulta doar pulpa și sucul de cătină. Sucul obținut se amestecă cu miere de albine, în aceleași proporții, după care se amestecă totul și se transferă în sticle închise la culoare și se păstrează totul la frigider sau într-un loc răcoros.

Descoperă ce beneficii are pentru organism consumul de coriandru

Sirop de cătină cu miere, ghimbir și lămâie

200 ml de sirop de cătină; 200 gr miere; Sucul de la 2 lămâi;O bucată mică de ghimbir dată pe răzătoare.

Mod de preparare

Mierea de albine se amestecă cu siropul de cătină și ghimbirul dat prin răzătoare, apoi se adaugă sucul de lămâie și se amestecă foarte bine totul. Siropul obținut se depozitează în recipiente cu capac și se păstrează la frigider sau într-un loc răcoros.

Cătină cu propolis și miere

500 gr de miere; 500 gr sirop de cătină; 100 gr polen; 50 gr tinctură de propolis.

Mod de preparare

Ingredientele se pun pe rând într-un borcan mare și se amestecă bine până se îmbină perfect toate. Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat pentru 24 de ore, după care se păstrează la frigider ori în cămară, la loc răcoros.

Contraindicații

Cătina cu miere are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului, însă trebuie consumată întotdeauna după indicațiile medicului specialist. Se recomandă consumul moderat și părerea avizată a specialistului pentru orice cură cu cătină.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns