Primăria Buzău demarează începând cu data de 20.08.2020 o amplă campanie de informare a cetățenilor municipiului Buzău cu privire la modul corect în care trebuie să gestioneze deșeurile de ambalaje pe care aceștia le generează.

Cantitățile mari de deșeuri generate de populație ca urmare a consumului crescut de produse ambalate, dar și aplicarea în multe situații a unei proceduri incorecte de depozitare a acestora împreuna cu alte tipuri de deșeuri conduc la necesitatea implementarii unei campanii de informare referitoare la modul corect de gestionare al acest tip de deșeu.

Scopul campaniei desfășurată sub sloganul “Ambalajul schimbă peisajul” este acela de a determina modificări de comportament al generatorilor de deșeuri de ambalaje, fie persoane fizice sau juridice, care își desfășoară activitățile pe raza municipiului Buzău și implicit adoptarea unei atitudini responsabile față de mediul în care trăiesc.

Campania se desfășoară pe parcursul a doua luni, în colaborare cu Green Resources – organizatie care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorilor pentru deseurile de ambalaje și sprijinită de operatorul de salubritate, RER SUD.

În această perioadă vor fi desfășurate acțiuni de informare door to door, acțiuni de verificare și monitorizare a platformelor special amenajate pentru depozitarea deșeurilor împreună cu reprezentanți ai Directiei Poliției Locale Buzău, vor fi distribuite materiale tipărite cu caracter informativ și educative. Toate demersurile din cadrul campaniei vor fi făcute publice prin intermediul mass-mediei locale și al social-media.

Menținerea orașului nostru curat reprezintă o prioritate a activității instituției noastre și vă solicităm cooperarea, astfel încât să facem împreuna echipă pentru a transforma Buzăul intr-un oraș în care ne face plăcere să trăim.

Cu stimă,

PRIMAR

Constantin Toma

Share:

administrator

Lasă un răspuns