S-a întunecat cerul deasupra Buzăului, din cauza unui incendiu de proporții care a cuprins un depozit de frigidere scoase din uz. Pompieri din mai multe județe s-au luptat toată ziua cu flăcările imense. Traficul rutier a fost oprit, din cauza norului de fum vizibil de la zeci de kilometri distanță.

În jurul orei 11.00, a fost anunțat la 112 un incendiu izbucnit la un depozit de electrocasnice uzate, aflat în zona industrială a municipiului Buzău. În câteva zeci de minute, au luat foc pe rând mii de carcase de frigider care urmau să ajungă la un reciclator din zonă.

Din cauza vântului, focul s-a extins rapid și la hala societății. Polițiștii au decis să oprească traficul rutier în apropierea depozitului, din cauza norului de fum care învăluiea șoseaua. Fumul gros se vedea de la zeci de kilometri distanță.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, muncitorii având timp să se autoevacueze din hala cuprinsă de flăcări. La intervenție au fost trimise mașini de stingere din mai multe județe. Pentru că se înregistrau degajări mari de fum, autoritățile au transmis mesaj RO-ALERT cetățenilor din zona afectată.

”Traficul a fost deja restricționat, s-au făcut demersuri pentru a veni autospeciale de la București, Brăila și Vrancea. Important este că nu sunt victime. Vorbim de un incendiu pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați”, spune Adina Moiseanu, subprefect.La fața locului au sosit și echipe de la Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău, pentru a măsura gradul de poluare generat de incendiu. Au constatat că norul de fum gros se deplasează către nord-est, dus de vântul care suflă cu cu până la 40 de kilometri pe oră.

”Din păcate atmosfera este poluată iar fumul a ajuns și în municipiul Buzău, cu toate că avem doi, trei kilometri până în centru. Am dispus APM să facă determinări asupra calității aerului și să monitorizeze până la eliminarea acestei poluări”, declarat Carmen Ichim, comisar șef Garda de Mediu Buzău.

Coloana de fum a învăluit o parte din orașul Buzău iar localnicii din cartierul Mihai Viteazu au fost cei mai afectați de mirosul chimic și funinginea degajată de incendiu.

Comisariatul Gărzii de Mediu aşteaptă finalul anchetei pentru a stabili cauzele şi cantitatea de deşeuri care a fost cuprinsă de flăcări, după care va hotărî ce sancţiuni îi va aplica firmei.

Este al doilea incendiu, în mai puțin de un an, la depozite de deșeuri reciclabile din Buzău. Polițiștii urmează să stabilească acum cauzele care au dus la declanșarea incendiului.

Share:

administrator

Lasă un răspuns