O noutate pentru sistemul de învățământ din municipiul Buzău este pregătită de Primărie. Aceasta dorește să înființeze, la toamnă, primele trei grupe de grădiniță și primele trei clase pe modelul de învățare finlandez, considerat cel mai bun din lume.

În derularea acestui proiect, administrația buzoiană va beneficia în mod direct de sprijinul ambasadei Finlandei în România.

Primăria Buzău a finanțat documentarea în Finlanda pentru șase directori de grădinițe și un grup de învățători.

În Finlanda nu se pune accentul pe elevii cu performanțe la învățătură, ci, dimpotrivă, prioritară e săltarea celor mai slabi.

Cei mai buni elevi sunt implicați de către cadrele didactice în ajutorarea celor rămași în urmă. De asemenea, în țara nordică este stimulat lucrul în echipă, nu individual.

Cadrele acestei școli determină dezvoltarea aptitudinilor și atitudinilor care să permită învățarea pe tot parcursul vieții. Lucrează în parteneriat strâns cu părinții, sprijinindu-i în educația copiilor lor și îndrumă fiecare copil să devină un membru responsabil și implicat în societate..

Dascălii urmăresc că fiecare copil să-și atingă potențialul în contextul propriului ritm de dezvoltare și susțin educația incluzivă, nefiind discriminări din niciun punct de vedere. Sunt create contexte educaționale în care
copilul să-și crească stima de sine și satisfacția împlinirii.

Share:

administrator

Lasă un răspuns