Nu doar gusturile individuale sau senzația de foame pe care o experimentați la un moment dat afectează ce fel de mâncare alegeți din meniu!

Relația dintre obiceiurile alimentare și muzică

Nu doar gusturile individuale sau senzația de foame pe care o experimentați la un moment dat afectează ce fel de mâncare alegeți din meniu! Muzica și zgomotele prezente în mediul nostru afectează obiceiurile noastre alimentare în diferite moduri.

Mâncarea este muzică pentru corp, muzica este mâncare pentru inimă!

Conform sondajelor, muzica puternică și zgomotele mai intense ne determină să consumăm cantități mai rapide, mai mari de alimente și, din păcate, sunt mai predispuși să alegem alimente nesănătoase. Acest lucru se poate datora faptului că ascultarea muzicii puternice ne accelerează ritmul cardiac, ne crește ritmul cardiac, ne crește nivelul de stres, așa că alegem alimente grase, zaharoase, bogate în carbohidrați. Oamenii de știință au clasificat alimentele din meniul unei cafenele ca fiind sănătoase, nesănătoase și neutre în timpul sondajului. Oaspeții cafenelei difuzau diferite stiluri de muzică la un volum de 55 până la 70 de decibeli. Ca rezultat al muzicii mai puternice, aproximativ 20% dintre oaspeți au ales mâncare mai sănătoasă.

Îmi place muzica mea atât de tare, încât nu-mi aud gândurile.

Muzica prea tare se află pe locul 2 pe lista de reclamații pentru oaspeții restaurantului. Opiniile negative nu erau împotriva muzicii frumoase, dar muzica, care a fost considerată zgomotoasă, confuză și puternică, a provocat nemulțumire. Pentru ca muzica să ofere o experiență plăcută, este necesar să creați o acustică adecvată în restaurantul și unitatea de catering.

Vechile vremuri bune!

Pe vremuri, podelele restaurantelor elegante erau acoperite cu covoare moi și groase, iar în fața ferestrelor erau așezate perdele grele, groase, din catifea. Aceste accesorii pentru casă au reușit să absoarbă cantități semnificative de zgomot.

Lumea modernă, design modern

În zilele noastre, interioarele curate, în stil minimalist, devin din ce în ce mai la modă, unde pereții, mesele și podelele sunt de asemenea descoperite, goale și reflectă astfel sunete în loc de zgomot înăbușitor.

„Fără muzică viața ar fi o greșeală.” (Friedrich Nietzsche)

Ascultarea muzicii la un volum prea mare sau zgomotul persistent de fond ne slăbește și simțul gustului. Astfel, este, de asemenea, posibil ca zgomotul motorului avioanelor să fie motivul pentru care simțim mâncarea fără gust în timpul zborului. Zgomotul alb are un efect similar. Cu toate acestea, dacă se aude muzică plăcută, cu sunete ideale în timp ce mănâncă, aromele par, de asemenea, mai intense și intense. Potrivit unei cercetări efectuate de un psiholog muzical, oaspeții restaurantului plăteau cu 15% mai mult pentru mâncare dacă nu aveau deloc muzică sau jucau muzică pop. Dacă se cânta muzică clasică în timp ce mânca, aceștia plăteau cu 20% mai mulți bani pentru aceleași feluri de mâncare! Consumul de alcool a crescut cu peste 30% ca urmare a muzicii puternice, iar oaspeții au băut mai mult și mai repede. Aceasta este cu siguranță o veste bună pentru proprietarii de baruri și alte cluburi de noapte!

Ascultarea muzicii este bună, dar hai să o facem bine!

Muzica crește timpul petrecut în restaurante și magazine cu 15% în unitățile de catering și comerciale, crescând astfel numărul achizițiilor cu aproximativ 30%. Un alt beneficiu benefic al ascultării de muzică corect selectată este acela că clienții percep timpul petrecut în magazine ca fiind mai scurt. Pentru a nu scăpa de clienții și oaspeții restaurantului și magazinului nostru datorită muzicii urlătoare, alegem cu atenție muzica de fundal. Cel mai important lucru este să creezi acustica ideală a camerelor. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință prin utilizarea panourilor izolate fonic și de reducere a zgomotului, a covoarelor, a perdelelor.Dacă aveți întrebări despre izolarea fonică, căutați această companie suedeză unde putem obține produse suedeze de o calitate extremă de bună: http://perfectacoustic.se/

Share:

administrator

Lasă un răspuns