Buzoienii care vor să-și facă programare pentru vaccinarea anti-COVID nu au nici o șansă zilele acestea. Nici un loc nu mai e disponibil în cele șapte centre de vaccinare amenajate la nivelul județului, semn că buzoienii sunt dornici să se imunizeze cât mai repede.

Din fericire, județul Buzău urmează să primească noi doze de vaccinuri anti-COVID.

Direcția de Sănătate Publică a făcut o nouă comandă de seruri cu care să poată fi imunizată populația la risc.

Cel mai probabil, 2.100 de vaccinuri vor ajunge la Buzău, vineri, după care vor fi împărțite în centrele de vaccinare.

Cele 2.100 de doze de vaccinuri anti-COVID așteptate vineri la Buzău reprezintă cea de-a cincea tranșă de seruri repartizate județului.

Până acum, vaccinurile au venit în câte două tranșe de câte 975 de vaccinuri, apoi 500 și respectiv 1950 de doze, în total 4.400.

Un număr de 834 de persoane au fost vaccinate ieri, dublu față de prima zi a etapei a II-a și, totodată, cel mai mare număr vaccinări, de când a început campania în județul Buzău, într-o singură zi.

Reprezentanții Prefecturii Buzău consideră că acest lucru a fost posibil prin efortul pe care îl fac medicii și întreg personalul medical pentru a asigura o desfășurare în bune condiții a companiei de vaccinare.

În plus, este vizibil faptul că tot mai mulți buzoieni își doresc să se imunizeze, încuranjând astfel întoarcerea la o viață normală cât mai curând posibil.

Un centru de vaccinare are program zilnic de 12 ore, de la 8 dimineața, până la ora 20:00, iar media zilnică este de 60 de doze anti-COVID.

Share:

administrator

Lasă un răspuns