Reabilitarea Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din Buzău este în întârziere. Proiectul este finanțat prin programul guvernamental PNDL 2 și ar trebui finalizat în această primăvară.

Cele mai mari întârzieri sunt înregistrate la refacerea acoperișului. Problemele au apărut din cauza restricțiilor impuse de pandemie, cât și ca urmare a preluării lucrărilor de către un nou constructor.

Cheltuielile de reabilitare se ridică la peste 5 milioane de euro, iar finanţarea este asigurată din bugetul de stat, dar şi din bugetul municipiului Buzău.

Cei peste 1.200 de elevi şi 100 de dascăli care îşi desfăşoară activitatea în liceul buzoian au fost mutaţi temporar într-o altă clădire din oraş.

Reabilitarea Colegiului Eminescu este finanțată prin programul guvernamental PNDL 2 și ar trebui finalizată în această primăvară.

Neefectuarea lucrărilor în termenii prevăzuți în contract nu s-a produs doar din cauza intrării în insolvență a firmei care a câștigat licitația inițial, ci și ca urmare a întârzierii plăților către Ministerul Dezvoltării.

Dacă noul termen asumat de constructor, 1 septembrie 2021, va fi respectat, elevii liceului ar putea începe noul an școlar acasă, în clădirea renovată a Colegiului de pe strada Independenței.

Colegiul Mihai Eminescu este al doilea ca prestigiu din Buzău şi datează din 1939. Pe parcursul anilor la impunătoare clădire s-au făcut doar simple reparaţii.

Share:

administrator

Lasă un răspuns