Gloria Buzău nu va mai fi reprezentată la nivelul ligii secunde de fotbal. Municipalitatea a decis sistarea tuturor fondurilor alocate secției fotbal și retragerea echipei din eșalonul secund. Asta chiar în momentul în care Ilie Stan pregătea un cantonament la Monteoru iar echipa a intalnit în weekend, CSM Râmnicu-Sărat.

toma sincron antrenament fotbal 2

Desființarea secției survine, spune edilul șef, pe fondul cheltuielilor enorme  nejustificate. Cum echipa nu avea drept de promovare în Liga Întâi iar soluțiile de ordin juridic nu s-au găsit, municipalitatea a decis retragerea din campionat. Scandalul “Marius Ioniță, spune primarul Constantin Toma, a fost cireașa de pe tort. De asemenea, primarul arată cu degetul către FRF, for care interzice cluburilor finanțate de primării să promoveze.

La Gloria vor funcționa, în continuare, grupele de copii și juniori, astfel că gruparea buzoiană va putea participa, în continuare, la competițiile aflate sub egida FRF. Într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, șefii de la Palatul Comunal speră ca gruparea roș-albastră să promoveze din nou în ligile superioare, dar numai cu jucători buzoieni.

Încă de la înființare, echipa de fotbal a SCM Buzău a fost contestată de unii buzoieni. Mulți microbiști au refuzat să recunoască trupa antrenată pe rând de George Timiș și Ilie Stan drept continuatoarea de drept a clubului care termina pe poziția a 5-a a Diviziei A, în sezonul 1984-1985. (Andrei Solomon)

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?