Primarul comunei Beceni, județul Buzău, este acuzat că, împreună cu fratele său, i-a agresat pe de fiul fostului primar și pe câțiva amici ai acestuia, în timp ce se plimbau cu ATV-urile pe o culme înzăpezită din zona Lacuri, comuna Bisoca. Adrian Burlacu (PNL) spune că au fost doar niște îmbrânceli, provocate de fiul fostului primar și unul dintre prietenii acestuia.

Incidentul s-a produs, duminică după-amiază, pe o culme din comuna Bisoca, pe care localnicii de pe Valea Slănicului o transformă în pârtie când ninge.

Unul dintre tinerii care susțin că au fost agresați de primarul din Beceni povestește că, ajunși aproape de zona Lacuri din comuna Bisoca, s-au intersectat pe drum cu Adrian Burlacu, primarul comunei Beceni, angajatii lui, unii dintre consilierii PNL și familiile acestora.

”Fară să ne salutăm sau să schițăm un anumit gest, aceștia se uită insistent la noi, dar ne vedem de drum”, susține Ovidiu Constantin, fiul fostului primar din Beceni, Laurențiu Constantin, în prezent viceprimar.

Grupul lui Ovidiu s-a deplasat în jur de 500 de metri, pană la terminarea drumului, într-o zonă izolată, înconjurată de pădure și parchează mașina. Doi dintre ei merg la plimbare prin zonă cu ATV-ul, iar la vehicul au rămas doi băieți, Ovidiu și Dragoș, mama lui Ovidiu și iubita acestuia.

”În jurul orei 15:30, patru indivizi se apropie de mașină, primarul Adrian Burlacu, fratele acestuia, un cunoscut om de afaceri din comună, și doi angajați de-ai lor. Adrian Burlacu începe o «conversație» spunând «ce faceți băieți?», iar apoi îi aplică un pumn lui Ovidiu, după care fratele primarului, Florin Burlacu, îl atacă pe Dragoș. În acest timp, iubita lui Ovidiu primeste o palma «din greșeală» din partea primarului, mama acestuia intervine să aplaneze conflictul, dar aceștia nu încetează, ba chiar o îmbrâncesc și pe dânsa”, acuză cei din tabăra fostului primar.

După incident, cei care declară că au fost agresați au sunat la numărul de urgență 112 și au cerut un echipaj de poliție pentru că, susțin ei, atacatorii blocaseră drumul de acces.
”Polițiștilor din zonă le-a fost greu să ajungă la locul incidentului din cauza zăpezii, neavând masinaă 4×4 în dotare, dar au reușit să ia legătura cu primarul, iar apoi ne-au înștiințat că putem pleca în siguranță. Un primar bătăuș nu este un exemplu pentru societate. Un partid care vrea susținerea tinerilor, care promovează libertatea și libera exprimare nu ar trebui să primească un astfel de om”, transmit apropiații fostului primar din Beceni.

La rândul său, Adrian Burlacu, primarul acuzat că și-a lovit consătenii, susține că tinerii din anturajul fostului primar ar fi venit special în Bisoca pentru a provoca un scandal. Apucase să posteze pe Facebook poze din locul în care se distra împreună cu soția, cei doi copii și câțiva prieteni. El susține că întregul scandal se vrea a fi o intimidare organizată de fiul fostului primar.

Primarul recunoaște că au existat altercații, însă numai sub forma unor îmbrânceli. Pe înregistrarea făcută din tabăra cealaltă, este surprinsă însă o lovitură cu pumnul administrată de fratele primarului spre adversarul său după care protagoniștii se iau la trântă.Adrian Burlacu spune că filmulețul surprinde finalul confruntării, când fratele său îl pune la pământ pe unul dintre prietenii lui Ovidiu Constantin, fiul fostului primar, nu și provocările lor.

”Noi ne aflam deja pe pârtie cu copiii și alți apropiați când și-au făcut apariția ATV-urile și mașinile de teren ale domnului Constantin, fostul primar al comunei. Mai mult de atât, copiii s-au speriat destul de rău când aceștia au început să facă drifturi. La rugămintea de a-și vedea de drumul lor, aceștia au arătat semne obscene și au adresat cuvinte greu de reprodus în fața copiilor și a soțiilor noastre. Înainte de a fi primar, sunt tata a doi copii mici și soț, așa că este normal să îmi protejez familia când copiii de bani gata ai fostului primar își dau în petec și îmi jignesc familia”, este punctul de vedere al primarului din Beceni.

El susține că nu a existat o bătaie, ”ca dovadă că nici politia nu a considerat că trebuie să se deplaseze la fața locului”.

”De când am ajuns la Primărie am început sa verific lucrările și contractele din trecut făcute de fostul primar deoarece acesta s-a opus în Consiliul Local unui audit extern. Am descoperit mai multe nereguli și am făcut mai multe plângeri, tocmai de aceea fostul primar și familia sa încearcă sa ma intimideze, să provoace astfel de întâmplări. Îi anunț ca oricâte amenințări voi primi, nu mă voi opri din a descoperi neregulile făcute în trecut”, a declarat primarul Adrian Burlacu.

Ambele părți implicate în scandalul de la Bisoca și-au anunțat intenția de a depune plângeri la poliție. Adrian Burlacu este la primul mandat de primar, la Beceni, din partea PNL, iar Laurențiu Constantin, de la PSD, a devenit viceprimar.

Share:

administrator

Lasă un răspuns