În ultimii ani, TransBus SA s-a extins în afara municipiului Buzău, astfel că în prezent operatorul are curse în 48 de localități din 11 comune. Din cauza crizei generate de pandemie, mai multe autobuze ar putea fi trase pe dreapta, iar cursele, înjumătățite.

Deoarece Primăria municipiului Buzău nu mai poate susține subvenția transportului public în comun, edilul-șef a identificat ca soluție salvatoare reducerea la jumătate a numărului de curse atât din municipiul Buzău cât și în județ.

Din estimări rezultă că Primăria Buzău va încasa în 2021 cu 6 milioane de euro mai puțin decât în 2020. ”Suntem nevoiți, în aceste condiții, să reducem din cheltuieli peste tot. În privința transportului, Primăria Buzău nu-și mai permite să suporte subvenționarea transportului către cele 47 de localități învecinate orașului”, la postul local Focus TV, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Măsura va fi afecta atât călătorii din municipiul Buzău cât și din celelalte 48 de localități în care ajung acum autobuzele TransBus.

Primarul propune reducerea la jumătate a numărului de kilometri adunați în curse de autobuzele societății. Anul trecut, a precizat Toma, s-au realizat 6,4 milioane de kilometri în Buzău și în cele 48 de localități în care se realizează transportul public în comun de către TransBus.

”Vom asigura, cu prioritate, la primele ore, autobuze, iar în timpul zilei vor fi mult mai puține autobuze. Am luat această decizie pentru că subvenția pentru TransBus este foarte mare și în condițiile în care, în timpul pandemiei, noi mergem cu autobuzele, chiar și la ore de vârf, păstrând distanța socială, s-au micșorat foarte mult încasările”, a anunțat Constantin Toma la postul local de televiziune.

Autobuzele TransBus vor continua să ajungă pe rutele din mediul rural, doar cu ajutorul financiar al primăriilor din fiecare comună acoperită de societatea de transport public.
În prezent, autobuzele TransBus ajung în comunele Mărăcineni, Săpoca, Cernătești, Vadu Pașii, Gălbinași, Țintești, Smeeni, Stâlpu, Merei, Vernești și Tisău.

Share:

administrator

Lasă un răspuns