Cu siguranță ai nevoie de momente de relaxare, în care să te deconectezi de stresul cotidian. Distracția nu presupune doar să mergi într-o vacanță, să ieși la terasă sau să faci alte activități outdoor – există nenumărate metode pe care le poți încerca în interiorul casei tale. Este cunoscut faptul că râsul este un factor care poate îndepărta, pe moment, toate gândurile sau situațiile negative din viața ta – așadar, este important să găsești astfel de tehnici prin care să te poți rupe de alte probleme și preocupări.

În acest articol, vei afla 3 modalități prin care te poți amuza, petrecând o seară distractivă la tine acasă!

Citește o carte funny!

Lectura este un mod extraordinar de a te destinde, fiindcă te poate purta într-o poveste, departe de prezentul în care trăiești. Experimentează mai multe tipuri de subiecte, în funcție de preferințele tale: poți încerca un titlu SF, o dramă, un roman polițist sau unul biografic, precum și unul aventură, non-ficțiune, ori literatură umoristică. Dacă ești nehotărât și nu știi ce gen literar să alegi, testează variante de mijloc, care îmbină mai multe stiluri. O astfel de carte este și O vacanță în România de Andrei Ciobanu – ea împletește ficțiunea și umorul, într-un fel autentic și original. Însă, indiferent de decizia pe care o vei lua, este esențial să faci primul pas – acela de a deschide o carte din bibliotecă – și, apoi, totul va veni de la sine!

Urmărește un film!

Spre deosebire de cărți, filmul se bazează pe imagini vizuale – dacă ești mai receptiv la astfel de opere, folosește acest lucru în favoarea ta și transformă-l într-o metodă de recreere. Astfel, pentru o perioadă de 1-2 ore, te vei îndepărta de realitatea cotidiană și vei putea urmări firul narativ al filmului.

În cazul în care preferi poveștile comice, cercetează un top al celor mai bune comedii din toate timpurile, pentru a vedea încotro să te îndrepți. Poți face chiar și un challenge din asta – propune-ți ca, în decurs de două luni, să vezi toate filmele din topul respectiv! Astfel, nu doar că te vei relaxa, ci îți vei construi și un bagaj de cunoștințe în ceea ce privește cele mai savurate filme de comedie!

Descoperă un show de stand-up comedy!

Dacă ești genul care reacționează pozitiv la show-urile de stand-up comedy, nu ezita să aduci sentimentul chiar și la tine acasă! Poate că nu este aceeași senzație ca atunci când te duci la un spectacol, însă, pentru serile în care timpul nu-ți permite o ieșire în oraș, un show urmărit online este perfect! În mod cert te vei distra și vei avea o experiență plăcută!

În concluzie, distracția este un element obligatoriu în viața de zi cu zi. Este greu, uneori, să găsești energia necesară pentru a avea o astfel de inițiativă, însă trebuie să treci peste acest impas și să aduci totul mai aproape de tine! Efectele vor fi considerabile și vei putea privi, apoi, toate motivele de stres dintr-o perspectivă mult mai detașată!

Sursă foto: Pixabay.co

Share:

administrator

Lasă un răspuns