Un tânăr de 32 de ani, din comuna Săhăteni, suspect de proxenetism, a ajuns în vizorul oamenilor legii. Poliţiştii buzoieni, împreună cu cei din județul Prahova, au efectuat patru percheziţii domiciliare, în județele Buzău și Prahova, la imobile utilizate de către bărbatul din Săhăteni, bănuit de comiterea infracţiunii de proxenetism.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat bani, mai multe medii de stocare și resturi de materie vegetală de culoare verde, uscată, o sabie, precum și mai multe dispozitive confecționate artizanal. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism de lux.

Din cercetări a rezultat că, în perioada mai 2020 – ianuarie 2021, bărbatul ar fi înlesnit practicarea prostituției de către două tinere, în vârstă de 25, respectiv 29 de ani, în imobile din Craiova, Ploiești, Cluj și Timișoara, obținând diferite sume de bani și alte foloase necuvenite.

Individul, un recidivist condamnat pentru tâlhărie și aflat în perioada de încercare, trăia în paralel în concubinaj cu cele două tinere cărora le promitea că se va căsători cu ele.

El era căsătorit însă nu mai locuia cu soția lui. Potrivit surselor judiciare, banii pe care îi obținea de pe urma prestației fetelor îi cheltuia la păcănele, în mare parte.

Nu mai puțin de 12 persoane au fost aduse la sediul IPJ Buzău, pentru audieri. Potrivit polițiștilor, bărbatul din Săhăteni a trimis două tinere să se prostitueze în patru mari orașe ale țării: Timișoara, Craiova, Cluj și Ploiești. Tânărului îi revenea o parte din banii obținuți de fete prin practicarea prostituției.

Faţă de suspect a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul ar putea face închisoare între 2 și 7 ani.

Share:

administrator

Lasă un răspuns