O sută de sindicaliști din unitățile sanitare și de asistență socială buzoiene au pichetat Instituția Prefectului, între orele 12.00 și 13.00. Aceștia și-au strigat nemulțumirea față de intenția guvernanților de a îngheța salariile bugetarilor la nivelul datei de 31 decembrie 2020.

Mitingul de la Buzău s-a desfășurat cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară. O sută de persoane au participat la acțiune, aceasta fiind limita maximă admisă pentru o astfel de adunare publică, în contextul pandemiei.

„Numărul celor care au dorit să participe a fost mult mai mare. Din păcate, a trebuit să ne limităm doar la o sută de participanți pentru a nu încălca regulile și a respecta normele de protecție sanitară. Chiar și așa, mesajul nostru s-a făcut auzit, mai ales că nu a fost o acțiune sporadică, ci una derulat la nivel național”, a declarat Mihai Ștefan, liderul sindicaliștilor buzoieni din Sanitas.

Au participat la protest membri de sindicat de la DGASPC Buzău, spitalele din Râmnicu Sărat, Nehoiu și Săpoca, inclusiv din cabinete școlare.

„Nu vrem milă, vrem respect”, au strigat și infirmierele, brancardierii și personalul tehnic-administrativ de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca.

„Desfășurăm cea mai grea muncă. Lucrăm cu pacienți care au comis crime, violuri, cele mai abominabile fapte. Peste toate astea s-a suprapus și pericolul infectării cu COVID-19. Am fost înțelegători, am așteptat, dar nu se mai poate. Cerem guvernului să-și respecte promisiunile”, a spus Mariana Spoială, liderul de sindicat din Spitalul Săpoca.

Potrivit sindicaliștilor, personalul tehnic-administrativ și de deservire, infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele, asistenții sociali, salariații cu cele mai mici venituri din cele două sisteme nu vor putea beneficia de dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021.

De asemenea, prin limitarea veniturilor la nivelul celor din decembrie 2020 va deveni imposibilă raportarea sporurilor și a orelor de gardă la salariul aflat în plată.

Federația Sanitas din România solicită Guvernului nou instalat ca la elaborarea Bugetului de stat să aibă în vedere repararea acestei inechități pentru a putea restabili echilibrul în sistemul sanitar și cel de asistență socială și a nu se perpetua discriminarea între salariați, în loc să se repare, așa cum au tot solicitat.

 

Share:

administrator

Lasă un răspuns