Întârzie debutul lucrărilor de modernizare a trei mari artere ale municipiului Buzău, printr-un proiect cu fonduri europene. Asta, deoarece firma de construcții clasată pe locul doi la licitația privind atribuirea contractului a depus o contestație.

Lucrările de la cele trei mari străzi ale orașului ar trebui să înceapă în această primăvară, dar este de așteptat ca termenul să nu poată fi respectat, din cauza contestației.

Firma care a contestat câștigătorul licitației a trebuit să depună peste un milion de lei, bani pe care i-ar putea pierde în cazul în care contestația ar fi respinsă.

Dacă va câștiga, firma contestatoare va prelua contractul și va demara cât mai urgent lucrările la cele trei artere ale municipiului Buzău.

Contractul prin care cele trei mari străzi ale orașului Buzău vor fi modernizate cu fonduri europene a fost semnat în data de 10 iunie 2020.

Primarul orașului, Constantin Toma, avertizează că Buzăul poate pierde proiectul și finanțarea de peste 14 milioane de euro, dacă lucrările nu vor fi terminate pe 15 decembrie 2022.

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor trei artere este de 18,3 milioane de euro, Primăria Buzău urmând să contribuie la proiect cu un procent de 2 la sută din valoarea totală a investiției.

Contractul prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, amenajarea de piste pentru bicicliști și reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău.

Bulevardul Unirii va fi asfaltat complet, iar pe mijlocul său se va ameja o bandă specială destinată circulației autobuzelor electrice.

Share:

administrator

Lasă un răspuns