Au apărut infiltrații în pasajul subteran de pe bulevardul Unirii din Buzău, inaugurat în luna august a anului trecut, de Ziua Națională a Sfinților Martiri Brâncoveni.

Umezeala a apărut la jumătatea pasajului, în zona carosabilului, unde plouă din tavan și unde este mai greu de intervenit, pentru că ar trebui restricționat traficul rutier.

Dacă lucrările de reabilitare și modernizare pe fonduri europene a Bulevardului Unirii vor demara mai repede și dacă șantierul va ajunge în zona pasajului în timp util, lucrările de reparații pot fi făcute în termenul de garanție.

În acest caz, constructorul care a realizat pasajul pietonal subteran de la Catedrala Municipală va trebui să remedieze toate defecțiunile pe cheltuiala sa.

Pasajul a fost construit în anii `80, când a şi funcţionat câţiva ani, după care a fost închis.

Proiectul a fost repus pe tapet la începutul anilor 2000, când s-au şi început lucrările de reamenajare. Numai că, în proiect, s-au prevăzut şi două construcţii, la cele două capete, care au iscat un scandal uriaş.

Preotul Mihail Milea şi enoriaşii Catedralei Sf. Sava au protestat în repetate rânduri pentru demolarea construcţiilor de la cele două capete ale pasajului. În final, la insistenţele enoriaşilor, lucrarea a fost oprită, construcţiile demolate, iar gurile pasajului acoperite.

 

Share:

administrator

Lasă un răspuns