Zeama de varză murată este foarte sănătoasă, dar are și anumite contraindicații. Obiceiul murării verzei își are originile în China, unde, în urmă cu 2000 de ani, fermentarea era printre principalele metode de conservare a alimentelor.

Varza murată este apreciată în toată lumea, cu precădere în Germania, unde este servită alături de celebrii cârnați nemțești. Datorită procesului de fermentare, varza murată și, implicit, zeama rezultată, capătă proprietăți nutriționale deosebite.

Află în cele ce urmează de ce e bine să beai zeamă de varză murată, dar și care sunt contraindicațiile acesteia!

Zeama de varză murată, indicată pentru digestie, imunitate și slăbire

Varza murată conține multe probiotice, adică bacterii benefice, care asigură protecția intestinelor de acțiunea toxinelor. De asemenea, probioticele pot îmbunătăți digestia și reglează tranzitul intestinal, mai ales după un tratament cu antibiotice. Diareea, gazele intestinale, constipația, toate sunt simptome specifice bolii Crohn și ale colitei ulcerative, care pot fi ameliorate consumând varză murată, scrie BBCgoodfood.com. De asemenea, varza murată conține enzime care ajută la absorbirea eficientă a substanțelor nutritive din alimente.

Aceleași probiotice au un rol important în întărirea sistemului imunitar, prevenind astfel apariția virozelor sau a altor probleme de sănătate, precum infecțiile tractului urinar. Varza murată este bogată și în fier și vitamina C, ambele contribuind la menținerea unui sistem imunitar puternic.

Citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro ca să afli ce alte beneficii, dar și ce contraindicații are zeama de varză.

Share:

administrator

Lasă un răspuns