Este doliu în lumea muzicanților din Buzău. Lulu Pascu, un lăutar cunoscut în comunele de pe Valea Buzăului, a murit, joi, într-un spital din Brașov, unde se afla în comă de pe data de 29 decembrie 2020. A participat de două ori la emisiunea ”Românii au talent”.

În accident, Lulu Pascu a fost lovit puternic la cap. A suferit un politraumatism cerebral, creierul i-a fost invadat de sânge și de atunci s-a aflat în comă profundă.

Victima a fost transferată în aceeași seară la spitalul din Brașov și internată la Terapie Intensivă. A decedat joi, la prânz.

„E doliu în tagma lăutarilor din Buzău. Din păcate, noi, cei în viață, ne rărim. Echipa din ceruri devine de la an la an mai bogată și valoroasă”, a scris pe Facebook Titu Vînătoru, muzicant din Nehoiu.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, accidentul a avut loc marţi seară în jurul orei 18.00, pe str. 1 Decembrie 1918, din oraşul Nehoiu.

Autoturismul condus dinspre DN10 către cartierul Lunca Mare de un şofer în vârstă de 49 de ani, din Nehoiu, a surprins şi accidentat un bărbat care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie.

Evenimentul rutier s-a produs la aproximativ cinci metri distanţă de trecerea de pietoni din dreptul Catredralei oraşului Nehoiu.

Accidentul s-a soldat cu rănirea pietonului, un bărbat de 63 de ani, din Nehoiu, care a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spitalul din localitate pentru îngrijiri medicale. A fost transferat ulterior la un spital din Braşov.

Victima este Lulu Pascu, îndrăgit lăutar din Nehoiu care, în 2018 şi 2019, a participat împreună cu amicul său, Titu Vîntoru, din comuna Siriu, la emisiunea ”Românii au talent”.

La ultima dintre ediţiile la care au participat, cei doi buzoieni au cântat piesa lui Dan Spătaru “Drumurile noastre”, prestaţie în urma căreia au primit patru de “da” şi au trecut în etapa următoare.

Share:

administrator

Lasă un răspuns