Buzăul înregistrează o nouă creștere semnificativă a numărului de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Patru buzoieni s-au reinfectat până acum cu noul coronavirus, printre ei fiind și un medic de la secția Pneumoftiziologie a Spitalului din Buzău.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ, au fost confirmate 61 de cazuri noi de COVID-19, dintre care unul reinfectat.

Cei 61 de pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 8 și 81 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 8.427, 7.706 persoane fiind declarate vindecate și externate.

De asemenea, 684 de persoane se află în carantină, iar 384 de persoane, în izolare la domiciliu.

Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 227.

Patru buzoieni s-au reinfectat până acum cu noul coronavirus. Printre ei este și un medic de la secția Pneumoftiziologie a Spitalului Județean Buzău, unde sunt tratați bolnavi de COVID-19.

Acesta a fost diagnosticat prima dată pe 29 iunie 2020. Pe 4 ianuarie 2021, medicul s-a infectat cu coronavirus pentru a doua oară.

Ceilalți buzoieni care s-au reinfectat până acum cu coronavirus sunt doi bărbați, de 62 și respectiv 63 de ani, și o femeie de 57 de ani.

Potrivit specialiștilor, reinfectarea este declarată atunci când simptomele de boală apar la cel puțin 90 de zile de la momentul primului diagnostic.

Share:

administrator

Lasă un răspuns