Un număr de 93 de persoane din județul Buzău s-au vaccinat anti-COVID în prima zi a campaniei. La centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău s-au vaccinat 55 de cadre medicale. S-au înscris pentru pentru campania de imunizare 341 de persoane din spital, dintr-un total de 1.180 de cadre medciale.

Imunizarea cadrelor medicale din spital a început cu personalul de la secţia Boli Infecţioase şi va continua, zilele acestea, cu cei din secţia Pneumologie, A.T.I., U.P.U. și Dializă, după care vor urma şi celelalte secţii.

„Centrul de vaccinare din cadrul spitalului va funcţiona şase zile pe săptămână, în intervalul orar 8.00-20.00, ceea ce permite imunizarea a 50 de persoane, zilnic. Ştim cu toţii că vaccinul necesită condiţii speciale de păstrare, de aceea vom solicita doze strict cât avem nevoie, în funcţie de numărul persoanelor care se vor mai programa în perioada următoare”, a declarat Claudiu Damian, managerul spitalului județean.

Prima persoană care a fost vaccinată este dr. Bogdan Micu, şeful secţiei de Boli Infecţioase. A doua persoană care a fost pe lista pentru vaccinare este dr. Iulian Coliof, şeful secţiei Nefrologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău şi cel care a fost infectat primul cu SARS-CoV-2 din rândul cadrelor medicale ale spitalului.

De asemenea, şeful secţiei U.P.U.-S.M.U.R.D., dr. Zoican Adrian, a fost vaccinat anti-COVID. Până la acest moment, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău s-au vaccinat 55 de cadre medicale.

În paralel, au început vaccinările şi în celelalte patru centre din judeţ, din Spitalele Smeeni, Râmnicu Sărat, Săpoca şi Nehoiu.

La Spitalul de Boli Cronice din Smeeni, prima persoană care s-a vaccinat a fost medicul de la secția Interne, dr. Elena Răducă. Medicul specialist în medicină internă a trecut prin infecția cu SARS-CoV-2.

Aici au ajuns 200 de doze cu vaccin anti-COVID care vor ajunge și pentru vaccinarea medicilor de familie din zonă.

În cazul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde pe lista pentru vaccinare s-au înscris 174 de cadre medicale, campania de vaccinare a debutat la secția exterioară Ojasca.

La Spitalul Orășenesc Nehoiu, cea mai curajoasă s-a dovedit o asustentă medicală din cadrul Biroului de management al calității. Managerul spitalului, medicul Sergiu Remisovschi, a precizat că el se va imuniza în etapa a doua, pentru a-i lăsa pe cei mai vulnerabili să beneficieze de protecție.

Share:

administrator

Lasă un răspuns