Bitcoin s-a tranzacționat luni la 33.365 dolari în Asia, după ce a urcat duminică la un nivel record de 34.800 dolari, în timp ce investitorii continuă să parieze că moneda digitală este pe cale să devină un activ de masă.

Cea mai recentă etapă pentru cea mai populară criptomonedă din lume a venit la mai puțin de trei săptămâni după ce a trecut 20.000 USD pentru prima dată, pe 16 decembrie, iar bitcoinul a crescut acum cu aproximativ 800% de la mijlocul lunii martie.

Cu o ofertă de bitcoin plafonată la 21 de milioane, unii o văd ca o acoperire împotriva riscului inflației, pe măsură ce guvernele și băncile centrale activează robinetele de stimulare ca răspuns la pandemia COVID-19.

Unii o consideră, de asemenea, ca o piesă de refugiu în timpul pandemiei COVID-19, asemănătoare cu aurul.

„Unele dintre ele reflectă teama unui dolar mai slab”, a declarat analistul valutar al Bank of Singapore Moh Siong Sim despre cel mai recent raliu.

„Se pare că oamenii preferă bitcoinul ca expresie de îngrijorare față de degradarea monedei, față de aur.”

Avansul Bitcoin reflectă, de asemenea, așteptările în creștere că va deveni o metodă de plată obișnuită, PayPal deschizându-și rețeaua către criptomonede.

Potențialul de câștiguri rapide a atras, de asemenea, cererea din partea investitorilor americani mai mari, precum și din partea comercianților care, în mod normal, respectă acțiuni.

„Raliul a câștigat și mai mult avânt pe măsură ce investitorii nepotoliți au continuat să tranzacționeze de acasă” în timpul sărbătorilor de Anul Nou, a declarat Dave Chapman, director executiv la compania de active digitale din Hong Kong, BC Group.

Investitorii instituționali văd potențialul de rentabilitate mai mare ajustat la risc comparativ cu investițiile tradiționale, a spus el.

Bitcoin tranzacționează la numeroase burse, dintre care una dintre cele mai mari este Coinbase, pregătindu-se el însuși să devină publică pentru a deveni primul mare schimb de criptomonede din SUA care apare pe Wall Street.

Criptomonedele cu mai mulți concurenți utilizează tehnologie similară blockchain sau contabil electronic. Ethereum, al doilea ca mărime, a înregistrat duminică un record de 1.014 dolari.

Citeste continuarea Bitcoin se tranzacționează aproape de recordul de duminică de 34.800 de dolari, după o creștere de 800%

Share:

administrator

Lasă un răspuns