Anul nou a început dramatic pentru o femeie în vârstă de 81 de ani, din comuna buzoiană Lopătari. Aceasta a fost victima unui viol. Autorul, un tânăr din aceeași comună, a mers acasă după săvârșirea faptei iar după 24 de ore a fost reținut de polițiști. El a mărturisit că era beat atunci când a intrat peste bătrână cu gânduri necurate.

Imediat după primirea sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă de polițiști, fiind demarate verificări pentru clarificarea situației și pentru identificarea, respectiv depistarea agresorului.

Din cercetările efectuate a rezultat că bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 19 de ani, din Lopătari.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că în seara de 1 ianuarie 2021, a mers la domiciliul victimei și ar fi patruns în locuință prin efracţie. Ulterior, prin constrângere, ar fi obligat persoana vătămată să întrețină relații sexuale cu acesta.

”I-a spart ușa, a batjocorit-o pe biata femeie și apoi a fugit. Bătrâna și-a sunat fiica și aceasta a sunat la poliție”, ne-a declarat un localnic din Lopătari.

În mai puțin de 24 de ore de la sesizarea faptei, bănuitul a fost depistat de polițiști în localitatea de domiciliu. Acesta a fost preluat și condus pentru audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

El le-a spus polițiștilor că în prima zi din an, când a venit de la stâna la care lucra, și-a vizitat mai mulți prieteni unde a consumat alcool în cantități mari. Și-a adus aminte de femeia care locuia mai mult singură, pe care a observat-o cu trei săptămâni în urmă, când l-a ajutat pe vecinul bătrânei să construiască un gard.

Împotriva agresorului a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol şi violare de domiciliu.

Bărbatul a fost prezentat parchetului cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și, urmare sesizării instanței, judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Share:

administrator

Lasă un răspuns