Petradele și artificiile sunt nelipsite în preajma sfârșitului de an. Dincolo de spectacolul , se ascunde un real pericol, mai ales când în preajmă sunt şi copii. Legea spune că doar materialele pirotehnice din categoria 1 pot fi vândute publicului. Celelalte sunt doar pentru pirotehniști.

Din păcate, însă, în diferite spații publice, sunt comercializate, ilegal, artificii sau petarde din categoria a doua sau chiar a treia, extrem de periculoase.

Polițiștii buzoieni au depistat un tânăr care deținea 11 kilograme de petarde și artificii, din categoria celor interzise. Acesta a fost surprins în flagrant chiar în momentul în care își prezenta marfa pe care o avea într-o sacoșă.

Încerca să vândă articolele pirotehnice în fața Gării Buzău. Poliţiştii au găsit asupra bărbatului de 27 de ani, din Buzău, 120 de articole pirotehnice, din categoriile F3 şi F4, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii vă sfătuiesc să nu achiziționați materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizați orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Oamenii legii efectuează controale la sediul societăților care dețin aviz pentru comercializarea articolelor pirotehnice, dar și în piețe, locul preferat de anumiți indivizi pentru a vinde ilegal petarde.

Share:

administrator

Lasă un răspuns