Numărul noilor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în județul Buzău, se menține constant însă autoritățile au raportat încă trei decese. Este vorba despre doi bărbați de 51 și 72 de ani, și o femeie de 64 de ani.

Toți cei trei pacienți decedați aveau comorbidități. Femeia avea ciroză hepatică, diababet zaharat, istoric de neoplasm uterin operat și anemie secundară.

Unul dintre bărbați suferea de diabet zaharat, infecție virus hepatic B, sindrom depresiv, iar cel de 72 de ani mai avea fibrilație atrială, cardiostimulare permanentă, insuficiență cardiacă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în județ au fost confirmate 28 de cazuri noi de COVID-19, 3 pacienți fiind diagnosticați în laboratoare private de analize. Cei 28 de pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 7 luni și 88 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 8.146, 7.319 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 965 de persoane se află în carantină, iar 489 de persoane, în izolare la domiciliu.

Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 221.

Campania de vaccinare anti-COVID în județul Buzău va demara la începutul lunii ianuarie 2021. Primii care vor avea acces la vaccin sunt cadrele medicale. Autoritățile de sănătate publică din Buzău au stabilit deja centrele de vaccinare.

Share:

administrator

Lasă un răspuns