Ploile din ultimele ore dau motive de îngrijorare comunităților buzoiene de la munte. La Lopătari, apele învolburate au dislocat tuburile care asigurau accesul rutier peste râul Slănic, dinspre centrul localității spre satele de pe malul drept.

Două punți pietonale rămase intacte, dar șubrede, permit încă legătura cu Vârteju, Chirani şi Săreni, sate cu o sută de localnici, cei mai mulţi bătrâni.

Autoritățile sunt neputincioase, deoarece plouă fără încetare de peste zece ore. În perioadele ploioase, Slănicul face ravagii deşi, în mod obişnuit, poate fi traversat şi prin albie.

Este pentru a doua oară de la începutul lunii decembrie când apele învolburate distrug podul de tuburi, lăsându-i fără acces cu maşinile sau căruţele pe cei aproximativ o sută de locuitori de pe malul drept.

Atunci, calea rutieră a fost refăcută după trei zile de la revenirea debitului apelor la cote care au permis intrarea utilajelor în albie.

Probleme au și localnicii din Odăile și Brăești. Apele umflate ale pârâului Bălăneasa au rupt drumul la podul aflat în lucru la Bozioru.

În urmă cu două săptămâni, podul de tuburi de la ieșirea din Bozioru a fost luat de apele umflate ale râului Bălăneasa și a fost reparat după trei zile.

Ca și atunci, navetiștii din satele situate mai sus de Bozioru au fost anunțați pe Facebook că pot ajunge, la nevoie, în orașul Buzău folosind drumul prin Odăile – Cănești – Berca.Share:

administrator

Lasă un răspuns