Buzoianul condamnat la un an închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost găsit şi a reuşit să facă apel la sentinţa Judecătoriei Buzău în termenul legal. În caz contrar, era nevoit să execute pedeapsa.

Strugurel Matei, 36 de ani, din comuna Greabănu, judeţul Buzău, se afla în luna aprilie internat la Spitalul Judeţean Buzău, la secţia Boli Infecţioase, fiind diagnosticat cu TBC.

Deoarece tuşea foarte rău, a fost dus de către medici la recoltarea probelor pentru coronavirus şi plasat într-un loc izolat în aşteptarea rezultatului.

Bărbatul nu a avut răbdare să aştepte rezultatul şi a fugit din spital de frică să nu se infecteze cu noul coronavirus, dar şi de teama de a nu fi închis într-un izolator.

Strugurel Matei a fost descoperit de oamenii legii în gara Boboc, comuna Cochirleanca, trei ore mai târziu. Testul pentru COVID-19 a ieşit negativ, dar medicii l-au diagnosticat cu TBC şi au hotărât să-l ţină sub supraveghere. Chiar dacă testul său pentru coronavirus a fost negativ, fapta a rămas.

Strugurel a fost condamnat, în lipsă, la 1 an de închisoare cu executare pentru zădărnicirea combaterii bolilor de către Judecătoria Buzău. El nu s-a prezentat la niciun termen, iar asta l-a costat.

“Domnul trebuia să respecte decizia de spitalizare. Pentru că nu s-a prezentat la judecată, nu s-a putut lua acordul acestuia cu privire la munca în folosul comunităţii, care este o condiţie pentru a se dispune suspendarea sau amânarea pedepsei”, a declarat Ştefan Boroş, purtător de cuvânt la Judecătoria Buzău.

Un ONG l-a căutat pe Strugurel Matei pentru a-i oferi sprijin. Bărbatul are handicap psihic, are domiciliul în comuna buzoiană Grebănu, însă mai tot timpul este plecat prin ţară.

Strugurel nu a ştiut de procesul intentat, nu a venit la niciun termen și nu a avut nici măcar avocat din oficiu.

Buzoianul a fost găsit şi a fost ajutat să făcut apel la sentinţa care îl condamnă la închisoare cu executare. Apelul a fost înregistrat chiar înainte de Crăciun, pe 24 decembrie, în termenul legal de contestaţie.

Share:

administrator

Lasă un răspuns