La Spitalul Județean Buzău a avut loc o premieră medicală, în Ajun de Crăciun. Este vorba despre două intervenții endoscopice bandare de varice esofagiene la doi pacienți, un bărbat în vârstă de 68 de ani, din Poșta Câlnău, și o femeie în vârstă de 64 de ani, din Glodeanu Siliștea, ambii pacienți cunoscuți cu afecțiuni hepatice.

Cei doi pacienți s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru investigații în urmă cu două zile, iar medicii au decis să rămână internați pe secția Medicină Internă.

Bărbatul a fost diagnosticat cu ciroză hepatică cu virus B și varice esofagiene grad IV, iar femeia, cu ciroză hepatică cu virus C și varice esofagiene grad IV.

”Echipa chirurgicală, din care au făcut parte dr. Cătălin Bostan, medic primar Chirurgie Generală și dr. Dragoș Vicol, medic primar Chirurgie Generală – care au competență în endoscopie de diagnostic și intervențională – și cele două asistente medicale din secția Medicină Internă, as. med. Adam Tatiana și as. med. Răpițeanu Ionela, au avut grijă ca ambele intervenții să decurgă fără probleme”, transmite Biroul de Presă al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

La acest moment, ambii pacienți prezintă o evoluție bună și se află internați în secția Medicină Internă, pentru monitorizare, urmând ca în zilele următoare să fie externați.

Aceste intervenții confirmă că la Spitalul Județean de Urgență Buzău se pot realiza proceduri intervenționale endoscopice la pacienții care prezintă afecțiuni cronice în stadiu avansat, chiar și în contextul situației epidemiologice create de noul coronavirus.

Share:

administrator

Lasă un răspuns