Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, a coordonat ceremonia decorării Drapelului de luptă al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri aForțelor Aeriene „Traian Vuia”. Unitatea a sărbătorit 100 de ani de activitate, prilej pentru organizarea mai multor evenimente între care și depunerea jurământului celui mai nou contingent de soldați profesioniști.

Miercuri, în prezența șefului SMFA, general-maior Viorel Pană, a avut loc ceremonia organizată cu ocazia decorării drapelului de luptă al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” cu Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Comandor cu însemn de pace, pentru militari.

Președintele Klaus Iohannis a conferit această distincție unității buzoiene ca semn de apreciere a rezultatelor importante obținute de personalul unității în îndeplinirea misiunilor specifice încredințate și pentru profesionalism.

Ceremonialul militar s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea normelor în vigoare de distanțare fizică, privind pervenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ordinul „Virtutea Aeronautică” este destinat răsplătirii aviatorilor. A fost creat de Carol al II-lea, prin Decretul regal nr.2895 din 31 iulie 1930, fiind primul ordin nu numai din România, ci și din lume creat special pentru aviatori. Este de același rang cu Ordinul Virtutea Militară.



Însemnul de pace al Ordinului Virtutea Aeronautică este o cruce confecționată din argint, emailată în albastru, având brațul vertical mai lung, în formă de floare de crin, iar brațul orizontal mai scurt, în forma unei aripi stilizate.

Tot miercuri a avut loc ceremonia depunerii jurământului militar pentru soldații profesioniști seria noiembrie 2020 care au absolvit cursul de instruire la Baza Aeriană Boboc. De asemenea, la sediul bazei, a avut loc și ceremonia de citire a Decretului Prezidențial de înaintare în gradul de general de flotilă aeriană a comandantului bazei, comandorul Ovidiu Bălan.

Share:

administrator

Lasă un răspuns