Zeci de agenți de pază din județul Buzău s-au trezit cu poliția pe cap, la miezul nopții. Peste 70 de obiective din școli, magazine sau depozite au fost controlate de poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică și jandarmi.

Acțiunea a avut loc în noaptea de 16 spre 17 decembrie, s-a desfășurat la unitaţi de învaţământ, obiective industriale și retaileri și depozite și a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legii privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Poliţiştii au controlat 75 de obiective și au verificat 89 de agenți de pază. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Valoarea sancțiunilor a fost de 6.400 de lei.

În urma verificării unei unități de învățământ, din municipiul Buzău, polițiștii au constatat că agentul de pază aflat în serviciu era sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotestul, acesta indicând valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Paznicul a fost sancționat contravențional.

Alți doi paznici ai unei societăți au fost controlați și s-a stabilit faptul că aceștia au fost angajați fără a deține atestat profesional, paza era organizată fără a avea planul de pază aprobat de polițiști, iar societatea nu deținea analiza de risc la securitatea fizică.

Societatea a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și, totodată, i-au fost trasate măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate.

Share:

administrator

Lasă un răspuns