Negresa este una dintre cele mai cunoscute și consumate prăjituri de casă. Se pregătește ușor, indiferent dacă alegi rețeta clasică de negresă sau o rețetă mai complexă formată din mai multe ingrediente, și este potrivită pentru orice eveniment festiv. Ți-am pregătit mai jos câteva rețete de negresă.

Masa de sărbători este completă dacă pentru desert, alături de prăjitura Fanta, amandina sau rețeta de tort diplomat, adaugi și prăjitura negresa. Are un gust savuros și este formată doar din câteva ingrediente, așa că mai jos îți dezvăluim câteva rețete delicioase de negresă.

Rețete pentru negresă

Prăjitura negresă – rețetă clasică

Ingrediente
500 gr făină; 250 ml lapte; 250 gr zahăr; 2 linguri cacao; 1 un; O ceașcă ulei; O linguriță praf de copt; Un plic bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare

Făina se amestecă împreună cu zahărul, bicarbonatul și praful de copt. Separat, într-un bol, se amestecă oul cu laptele și uleiul, iar când compoziția este omogenă se adaugă peste făină. Se amestecă totul până sunt integrate toate ingredientele, iar la final se adaugă cacao și se amestecă bine.

Se tapetează o tavă pentru cuptor cu hârtie de copt și compoziția se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura de 200 de grade C. Se scoate din cupor, se lasă să se răcească și se taie în bucăți mai mici.

Negresă cu cacao și blat pufos

Negresă cu glazură de ciocolată

Ingrediente pentru blat
300 gr făină; 300 ml lapte; 200 gr zahăr; 150 gr unt; 100 gr cacao; 4 ouă; Un plic praf de copt; Un plic zahăr vanilat.
Ingrediente pentru glazură
250 gr ciocolată după preferințe; 150 ml smântână dulce; 60 gr ciocolată amăruie.

Mod de preparare

Pentru început, amestecă într-un bol făina, zahărul, cacao, praful de copt, un praf de sare și zahărul vanilat. Separat, amestecă și untul topit și răcit, laptele și ouăle și toarnă compoziția peste făină și amestecă bine până se omogenizează compoziția. Toată compoziția se pune-o într-o tavă de cuptor pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt și se lasă la cuptor, la 150 de grade C, pentru aproximativ 50 de minute.

Între timp, pregătește glazura pentru negresă. Topește ambele tipuri de ciocolată și adaugă peste smântâna dulce. Lasă glazura să se răcească timp de aproximativ 10 minute, după care toarnă totul peste negresă. Lasă prăjitura să se odihnească pentru aproximativ o oră, pentru a se întări glazura, după care taie-o felii.

Descoperă și câteva rețete dulci pentru chec aperitiv

Rețetă pentru negresă cu bezea

Ingrediente
450 gr zahăr; 350 gr făină; 300 ml lapte; 250 gr unt; 6 ouă; 75 gr cacao; Un plic praf de copt; Un plic zahăr vanilat; Un praf de sare.

Mod de preparare

Separă gălbenușurile de albușuri în două boluri separate. Într-un alt bol amestecă untul cu zahărul până ce acesta se topește, după care adaugă treptat câte un gălbenuș de ou și continuă să mixezi până când se integrează toate gălbenușurile în compoziție. Adaugă treptat și făina amestecată cu praful de copt și alternează și cu laptele, pentru a forma ușor compoziția de negresă.

La final, adaugă cacao și amestecă totul foarte bine. Pune toată compoziția într-o tavă și lasă la cuptor, la 180 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Pregătește și bezeaua pentru negresă.

Mixează albușurile împreună cu puțină sare până acestea devin spumă. Adaugă treptat și zahărul care ți-a rămas și continuă să mixezi până când obții o bezea lucioasă și tare. Când prăjitura este gata în cuptor, o poți scoate și poți torna bezeaua deasupra, întinzându-o uniform cu o spatulă.

Mai pune pentru 10 minute prăjitura la cuptor, timp în care bezeaua se rumenește ușor. După ce ai scos-o și ai lăsat-o să se răcească, presară deasupra puțină ciocolată rasă și asta este tot.

Învată cum să faci cozonac fără frământare

Prăjitura negresa
Negresă de post
Cum se face negresa
Negresă cu glazură de ciocolată

Negresă de post

Ingrediente
350 gr făină; 150 gr zahăr; 350 ml de apă; O ceașcă de ulei; 2 lingurițe de bicarbonat; 2 linguri zeamă de lămâie; 4 linguri de cacao; Un plic praf de copt; O esență de rom.

Mod de preparare

Amestecă într-un bol zahărul, uleiul și apa. Într-un alt bol amestecă făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul. Toarnă acest amestec peste compoziția cu apă și zahăr și continuă să amesteci până ce se omogenizează toată compoziția.

Toarnă tot amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă prăjitura în cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade Celsius. Pudrează prăjitura cu nucă de cocos sau cu cacao și servește-o caldă.

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Faci un comentariu sau dai un răspuns?