Una dintre cele mai gustoase și consumate rețete cu carne tocată, pe lângă rețeta de sarmale este, fără îndoială, rețeta de ardei umpluți. Un fel principal ce poate fi gătit din orice fel de carne tocată și care se consumă cu smântână și pătrunjel proaspăt tocat. Vezi care este cea mai bună rețetă de ardei umpluți.

Ardei umpluți cu carne tocată și orez făcuți la cuptor, cu sos de roșii și verdeață proaspătă. Una dintre cele mai aromate și sățioase rețete culinare pe care o poți încerca pentru masa în familie. Mai jos îți spunem care este rețeta pas cu pas de ardei umpluți.

Află și cum se face cea mai bună ciorbă de perișoare.

Rețetă pentru ardei umpluți

Ingrediente
700 gr carne tocată de porc, curcan sau pui ori amestec; 70 gr orez; 8 – 10 ardei gras; 2 cepe; 150 gr roșii pasate sau 100 ml bulion; ½ legătură mărar; ½ legătură pătrunjel; O linguriță de sare; O linguriță piper măcinat; O linguriță paprika dulce; O linguriță pastă de roșii; 2-3 frunze de dafin; 500 ml bulion de roșii sau 4 roșii mari opărite și decojite; 3 linguri de ulei; Sare, piper, puțin zahăr și o frunză de dafin.

Opțional: un ou întreg sau doar gălbenușul de ou.

Mod de preparare

Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în puțin ulei. Se adaugă și un praf de sare peste ceapă și se lasă până devine translucidă. Peste ceapă se adaugă orezul uscat și se călește pentru 2-3 minute. Se adaugă și câteva linguri de apă și se lasă orezul împreună cu ceapa să fiarbă pentru puțin timp, până când orezul absoarbe toată apa, aproximativ un minut. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Carnea tocată se pune într-un bol încăpător. Când orezul și ceapa s-au răcit se adaugă peste carne, iar deasupra se pun condimentele, sare, piper, paprika, verdețurile tocate mărunt, oul sau doar gălbenușul, pasta de roșii și se amestecă totul foarte bine până obții o compoziție omogenă.

Știi cum se face ciorba rădăuțeană?

Ardei umpluți

Cum pregătești ardeii umpluți pentru cuptor

Ardeii se spală și se decupează câte un căpăcel deasupra, în apropierea codițelor, după care se scot cu grijă semințele. Se adaugă cu o lingură o parte din compoziția de carne tocată și orez în ardei, dar fără să îi umpli în totalitate, deoarece orezul se va umfla în timpul fierberii și mai are nevoie de spațiu. În funcție de preferințe și de gust, deasupra poți acoperi carnea din ardei cu un capac format dintr-o felie de roșie subțire.

Învață să faci tobă de casă după cea mai bună rețetă

Cum se face sucul din roșii proaspete

Dacă vrei să faci un sos din roșii proaspete trebuie să speli roșiile și să le crestezi puțin cu cuțitul. Se pune apă la fiert într-un vas mic și se scufundă în apă fiecare roșie pentru aproximativ 10 secunde. Se scot din apă și se lasă să se răcească, după care se decojesc. Roșiile fierte se pun într-un blender și se fac sos. Poți folosi și bulion din cutie dacă preferi.

Ardeii umpluți cu carne tocată și orez se pun într-o tavă mai mare pe fundul căreia ai pus 2 linguri de ulei. Se așază unii lângă alții, iar deasupra se adaugă sosul de roșii cât să acopere toți ardeii. Se mai completează cu puțină apă dacă mai este nevoie. Se adaugă și puțină sare, frunze de dafin și se pun la cuptor pentru aproximativ 60 de minute, la 180 de grade C.

La jumătatea timpului de gătire, se deschide cuptorul și ardeii umpluți se mai întorc pe partea cealaltă pentru a se coace uniform. Dacă scade prea mult sosul, se mai poate adăuga o ceașcă mică cu apă fierbinte.

Ardeii umpluți se servesc calzi cu smântână deasupra și verdeață proaspătă presărată.

Descoperă și câteva rețete sărate de chec aperitiv

Ardei umplut cu carne tocată, orez și verdeață
Ardei umpluți cu carne tocată
Cum se fac ardeii umpluți
Rețete pentru ardei umpluți

Ardei umpluți de post – rețetă pentru ardei cu ciuperci și orez

Ingrediente
500 g ciuperci; 7-8 buc ardei gras; 100 g orez; 1 ceapă mare; 2 caței usturoi; 1 morcov; 2 linguri ulei de măsline; 1 legătură pătrunjel; 100 ml suc de roșii; Sare și piper.

Mod de preparare

Pregătește ardeii pentru umplut: Taie capace fiecărui ardei și curăță de semințe partea interioară, folosind o linguriță. Într-o tigaie încinge uleiul și călește ceapa tăiată cât mai mărunt, împreună cu usturoiul mărunțit. Când ceapa devine translucidă, adaugă ciupercile tăiate cubulețe și amestecă continuu, până când ciupercile își schimbă culoarea integral.

Adaugă peste 2-3 linguri din sucul sau piureul de roșii și restul ingredientelor: orezul spălat, morcovul dat pe răzătoarea mică, patrunjelul tocat mărunt, sarea și piperul. Umple ardeii cu aceasta compoziție obținută și așază-i într-o tavă termorezistentă. Pe lângă ei, toarnă apa combinată cu restul de sos de roșii, pana la jumătatea înălțimii lor.

Dă tava cu ardei umpluți de post la cuptor pentru 70-80 de minute, la 160 de grade C, sau până când ardeii sunt rumeniți. Întoarce-i la jumătatea timpului de coacere, iar când sunt gata, oprește cuptorul și lasă-i pentru câteva minute să se răcească. Servește ardeii umpluți de post alături de mămăliguță și puțin mărar presărat deasupra.

Sursă rețetă: Retetepractice.ro

Sursă foto: Shutterstock.com

Share:

administrator

Lasă un răspuns